La Zurich Marató de Barcelona va reunir, en les seves últimes edicions, a més de 20.000 corredors que van poder gaudir dels 42,195 km de la prova reina de l’atletisme en un entorn urbà únic. La Zurich Marató de Barcelona és, sens dubte, una marató de referència a nivell mundial però hi ha un ingredient que encara la pot fer més especial per als seus participants: la solidaritat.

La Zurich Marató de Barcelona i la plataforma de crowdfunding social i solidari www.migranodearena.org uneixen forces novament en la propera edició de la prova que tindrà lloc el proper 11 de març, per tal d’oferir una dimensió solidària a la marató de la ciutat comtal. Així mateix, ambdues organitzacions animen els participants a convertir-se en corredors solidaris i recaptar fons per a organitzacions del tercer sector.

Descobreix a continuació els deu motius per convertir-te en corredor solidari:

1. Afegeix un repte solidari al repte esportiu

No estaries llegint aquest article si no fossis un apassionat de l’esport i del running que, probablement, participarà a la Zurich Marató de Barcelona. Si és així, et proposem el següent: afegeix valor social i solidari a aquesta passió que tant gaudeixes i corre per una causa. Dedica els teus 42 km a una organització sense ànim de lucre, però sobretot a les persones beneficiàries de l’acció d’aquesta organització. Una marató de persones a persones que t’ofereix la possibilitat d’assumir un doble repte: l’esportiu i el solidari.

2. Doble repte, doble motivació

Els corredors solidaris ens diuen sempre que, un cop fas una marató solidària i corres per una causa, és difícil deixar-ho de fer per la motivació addicional que aporta. Durant els entrenaments i durant la cursa, la causa a la qual dones suport t’acompanya i et dóna força en aquesta exigent prova de 42 km. Al voltant del km 30, quan la moral, la força física i l’energia del corredor més decauen, estar corrent per algú, per un col·lectiu o per una causa, ajuda a mantenir la força mental i física en bons nivells.

3.Converteix-te en prescriptor d’una causa solidària

Córrer per una causa solidària significa convertir-se en prescriptor d’aquesta causa. Pots donar suport a la causa que més t’interessi: infància, malalties minoritàries, discapacitat, salut i investigació científica, exclusió social, pobresa, etc. Awww.migranodearena.org plataforma de crowdfunding solidari de referència al nostre país, hi ha més de 2.000 ONG i organitzacions sense ànim de lucre a qui dedicar la Zurich Marató de Barcelona.

4. Guanya en satisfacció personal

Uns corren per guanyar, altres corren per ajudar a millorar la vida d’altres persones. Si participes a la Zurich Marató de Barcelona 2018, fes-ho per una causa solidària i guanyaràs en satisfacció personal, no només la de creuar la meta en el temps desitjat sinó també aportar el teu granet de sorra a una causa social i solidària. Experimenta la inigualable sensació de ser solidari a través de l’esport.

5. Implicació proactiva amb una causa

Córrer per una causa és una excel·lent oportunitat d’implicar-se amb una causa social i amb una organització del tercer sector i va més enllà d’una simple donació puntual a una organització. Liderar una campanya de crowdfunding a través de www.migranodearena.org

a favor d’una organització implica que et converteixes en protagonista de l’acció. Et convertiràs en ambaixador d’aquesta causa i, gràcies a l’efecte altaveu implícit en una campanya de crowdfunding, actuaràs com agent de sensibilització d’aquesta causa, a més d’ajudar a aconseguir fons per als projectes d’aquesta organització.

6. Descobreix els efectes positius de l’esport amb valors

El tàndem “esport + solidaritat” funciona molt bé pels valors compartits de superació i esforç. Dedica els teus entrenaments i el teu esforç a aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat, ja sigui per motius econòmics, de salut, per emergències humanitàries, per falta d’aliments, per guerres, etc. Totes aquestes persones demostren la seva fortalesa i anhel de superació dia a dia, així que dedica’ls el teu esforç!

7. Participa en una marató al nivell de les grans proves internacionals

Entre tots volem convertir la Zurich Marató de Barcelona en una competició comparable a les grans proves d’atletisme internacional com són la marató de Londres, de Nova York, de Berlín o de Boston, tant a nivell esportiu com a nivell solidari. L’any passat es van recaptar 61,5 milions d’£ a la marató de Londres, batent, un any més, el rècord de recaptació destinat a organitzacions del tercer sector. Ens fixem en aquests grans exemples de solidaritat en l’esport i us convidem a formar part d’aquest gran moviment global: l’esport amb valors.

8. El teu granet de sorra suma i molt

L’any passat hi va haver 98 iniciatives solidàries en forma de campanyes de crowdfunding a www.migranodearena.org amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona. Van ser més de 230 els corredors que van impulsar aquestes campanyes i es va aconseguir una recaptació total de 86.884 € a favor d’organitzacions del tercer sector. Ens ajudes a superar aquestes xifres?

9. Puja al podi solidari

Les tres persones (o grups) que acumulin més recaptació en els seus reptes solidaris a www.migranodearena.org, seran premiats el mateix dia de la competició amb un kit de material esportiu gentilesa d’ ASICS i pujaran al podi oficial de la Zurich Marató de Barcelona. La participació al podi tancarà el dia 9 de març a les 10:00 hores.

10. Deixa volar la teva ambició solidària

Us imagineu si els més de 20.000 corredors de la Zurich Marató de Barcelona ho fessin per una causa solidària? Ajuda’ns a aconseguir-ho a través de la creació d’un repte solidari a www.migranodearena.orgamb motiu de la marató. Aquí podràs veure els corredors que ja han creat el seu repte solidari.