Una Maratóparticipativa

La Zurich Marató de Barcelona va reunir el 2016 i el 2017 més de 20.000 runners per gaudir dels 42,195km de la prova reina de l’ atletisme. Aquesta xifra situa la marató barcelonina com la més participativa de tot l’Estatespanyol (per davant de València, Sevilla, Madrid, San Sebastià…) y entre les cinc més importants d’ Europa (juntament amb Londres, París, BerlíniEstocolm).  UnaMarató percórrer juntament amb milers derunnersamb un objectiu comú: creuar la línia de meta a Barcelona!

Una Marató cosmopolita

La marató barcelonina destaca pel seu increïble creixement internacional. Fins el 50% dels participants són estrangers, i en els últims 10 anys s’han registrat corredors de 133 països diferents. França (15%), Gran Bretanya 7,5%, Itàlia (4%), Alemanya (3%) són els països amb més participants, tot i que també destaquen esportistes procedents dels Estats Units, Rússia, o Japó. Unamarató que parla molts idiomes i que es converteix en una festa de l’ atletisme mundial.

Una Maratófemenina

El creixement de la participació femenina bat any rere any el seu rècord a la marató barcelonina. El 2017, fins a un 20% de la participació total va ser femenina, amb més de 4.000 dones desafiant la distància. Un factor més que posa de manifest l’atractiu d’aquesta prova a Barcelona i que molt probablement el 2018 seguirà creixent.

Una Marató per al corredor

Els serveis que ofereix la Zurich Marató de Barcelona són de 5 estrelles. Un total de  16 punts d’avituallamenti 57 punts d’animació (més d’un per quilòmetre) per tal que la prova sigui una festa al llarg de tot el recorregut. A més a més, l’ ExpoSports aglutina més de 150 estands i més de 60.000 visitants per tal que els corredors gaudeixin de les millors marques del sector.

Una Maratóamb clima ideal

La propera Zurich Marató de Barcelona serà el dia 11 de març del 2018. La temperatura al mes de març a Barcelona, zona mediterrània, és ideal per afrontar el desafiament de la marató. Amb sortida a les 08:30h del matí, la marató es presenta com una gran oportunitat per rendir al teu màxim nivell.

Una Maratóràpida iturística

Ràpidaiturística són dos dels principalselements que defineixen la marató barcelonina. Un recorregut urbà que compta amb les dues virtuts per oferir unaexperiència única iinoblidable. El Camp Nou, la Pedrera, la Sagrada Família, el Passeig Marítim o l’ Arc de Triomf són només alguns dels records que s’emportaran els participants. Tot això sense perdre la rapidesa en un circuit en el que es pot volar i obtenir grans marques.

Una Maratóamb història

El 2018 la Zurich Marató de Barcelona viuràla seva edició número 40. Desdel 1978, amb sortida des de Palafrugell, la prova es disputa de forma anual –a excepció del’any 2005-. L’evolució de la prova ha sigut espectacular fins arribar als 20.000 participantsactuals. Una prova amb molta història que pots descobrir AQUÍ .

Forma’n part i participa en una edició tan especial com la del 40 aniversari!

Una Maratómàgica

En la passada edicióes van viure dos moments màgics a la Zurich Marató de Barcelona. El primer d’ells va ser la presència dels medallistes olímpics dels Jocs de Barcelona 92’, 25 anys després de la seva proesa . El coreà Young ChoHwang (or), el japonèsKoichiMorishita (plata), l’alemany Stephen Freigang (bronze) i la russa Valentina Yegorova (or), la japonesa YukoArimori (plata) i la neozelandesa LorraineMoller (bronze) van tornar a sentir la indescriptible sensació de trepitjar l’Estadi Olímpic un quart de segle després.

El segon dels moments màgics va ser el desenllaç esportiu de la marató. L’atleta kenyà JonahKipkemoi, qui va participar com atleta paralímpic a Londres 2012, es va erigir com l’ estrella inesperada després de guanyar tot i estar contractat com a llebre. Una història de conte de fades que va canviar la seva vida per sempre

Quin moment màgic viurem el 2018? Tu pots ser el protagonista.

Una Maratóamb una ciutat entregada

Barcelona estima i aposta per la seva marató. La ciutat es desviu per acollir els 20.000 corredors als seus carrers, i en la passada edició més de 250.000 barcelonins van sortir a animar els atletes, que no deixen de sentir el seu alè en tot el recorregut. Barcelona obre les portes de la ciutat per viure moments inoblidablesa la capital catalana.

Una Marató per tots

El cap de setmana de la Zurich Marató de Barcelona ve carregat d’activitats i esdeveniments per tal que la prova es visqui amb gran intensitat i per tota la família. Divendres i dissabte l’ExpoSports acull més de 60.000 visitants i 150 estands. El dissabte té lloc la BreakfastRun, la prova gratuïta que finalitzaa l’ Estadi Olímpic de Montjuïc i que recrea els últims 4km delamarató olímpica de 1992. Per últim, els nens i nenes també tenen el seu moment àlgid amb la KidsracebyCaixabank, amb proves atlètiques pels més petits. Un cap de setmana complet abans del gran esdeveniment del diumenge.

This post is also available in: Español (Spanish)