Jesús Ángel García Bragado és un dels noms per excel·lència de l’atletisme olímpic espanyol i concretament de la marxa atlètica. Amb set participacions en els Jocs Olímpics i dotze mundials a les seves espatlles, va ser campió del món a Stuttgart 1993 en els 50 quilòmetres i ha sigut tres vegades subcampió en els anys 1997, 2001 i 2009.

Més conegut com a Chuso, és un exemple de la lluita, l’esforç i l’honestedat. El pròxim 11 de març tindrem l’honor de tenir-lo per primera vegada en la línia de sortida d’una marató. Benvingut a la Zurich Marató de Barcelona!

  1. Per què has escollit la Zurich Marató de Barcelona per córrer per primer cop una marató?

Perquè és la ciutat on visc, a més a més ens hem ajuntat un grup d’esportistes olímpics i per tant el motiu ho mereixia. D’aquesta manera participaré juntament amb la regatista Natalia Via-Dufresne, el exjugador de bàsquet Tomàs Jofresa i el ex jugador de waterpolo Dani Ballart.

  1. Com i quan vas decidir participar en aquest projecte, compartint l’experiència amb uns altres tres grans esportistes?

M’ho van proposar des de Catalunya Ràdio a principis del mes d’octubre. “El repte del 92” em va semblar una proposta magnífica, meravellosa i ara estem començant les primeres setmanes d’entrenament sota les ordres de Carles Castillejo.

  1. La Zurich Marató de Barcelona té més d’una banda d’animació per quilòmetre i molts ciutadans surten al carrer per animar als participants. Què esperes de la Zurich Marató de Barcelona?

Gaudir moltíssim i poder córrer pèl mig dels principals carrers de Barcelona. Tenir l’oportunitat de córrer por aquests carrers i ser partícip del magnífic ambient festiu, juntament amb milers de ciutadans, serà una gran experiència.

  1. T’has proposat algun objectiu en concret per la carrera?

La veritat és que no, però m’agradaria estar al voltant de les 3 hores. A veure si és factible, però tinc clar que no espero fer grans marques. El gran repte de participar en la Zurich Marató de Barcelona, és que els quatre atletes olímpics puguem acabar la carrera.

This post is also available in: Español (Spanish) English (English)