Després de les maratons de Berlín, París i Londres, Barcelona se situaamb els seus més de 20.000 inscrits, com la 4ªmarató més popular d’ Europa de l’actualitat.

Són diversos els factors que afavoreixen aquesta posició privilegiada delamarató barcelonina, peròespecialment la qualitat dels serveis al corredor, un recorregut monumental que passa per les principals atraccions turístiques de la ciutat, les activitats paral·leles que acompanyen la marató tot el cap de setmana, o l’ambient festiu i ciutadà que es viu als carrers el dia de la cursa.

Amb el pas dels anys la Zurich Marató de Barcelona ha seguit una línia ascendent de participació, que va arribar a la xifra dels 20.000 inscritsel 2016, per primera vegada. El passat mes de marçaquesta xifra tornava a superar-se amb un ventall d’inscrits de 87 nacionalitats diferents, i un 50% de participacióestrangera. A aquest rècord s’hi afegia, a més a més, el de la participació femenina que superavales 4.000 dones (representantel 20% del total dels inscrits).

Així mateix, el centreneuràlgicels dies previs a la cursa, l’ Expo Sports, la fira d’ esportsoutdoorde referència al sud d’Europa, amb més de 150 estandsdedicats al món del Trail, runningitriatló, ofereix a corredors i visitants la possibilitat de conèixer les últimes novetats del sector. Un espai de més de 18.000 metres quadrats, que inclou a més a mésuna zonapolivalentamb activitats lúdiques tot el cap de setmana, amb l’objectiu de dinamitzar la fira gràcies al programa de conferènciesrelacionadesamb el món del’ esport, presentacionsen exclusiva de productes o unaàrea infantil.

Els serveis al corredor han sigut una de les prioritats de l’organització. Així, la prova compta amb nombrosos punts d’avituallament o més d’ un punt d’animació per quilòmetre, amb grups de música que animen els corredors i amenitzen l’espera dels ciutadans.

A tot això hi hem de sumar l’atracció d’una ciutat turística per excel·lència com Barcelona, posseïdora d’una gastronomia i un clima excepcionals al llarg de l’any, juntament amb una variada i extensa oferta cultural per tota la família.

A més a més, la Zurich Marató de Barcelona destaca per la seva vessant solidaria, que va aconseguir recaptar més de 86.000€ en la passada edició. Un conjunt de factors que fan de la Zurich Marató de Barcelona, la marató méspopular d’ Espanya i la quarta a nivell europeu, gràcies als més de 16.000 finishers en la passada edició de la cursa.

El pròxim 11 de març de 2018 Barcelona tornarà a reunir milers de corredors per participar en la que serà la 40 edició de la marató barcelonina.