Karl Afred Erber és un austríac enamorat de la Ciutat Comtal i soci del Barça que correrà la seva desena Zurich Marató Barcelona. Serà la marató número 131 en total. Vol tornar a plorar d’emoció quan escolti les notes de la cançó ‘Barcelona’ de Freddie Mercury i Montserrat Caballé a la sortida de la prova.

L’amor de l’austríac Karl Alfred Erber per Barcelona ve de lluny. En la dècada dels 80 un company de feina del seu pare li va portar l’escut del Barça després d’una visita a la Ciutat Comtal. Després va quedar corprès pels Jocs Olímpics. I la cançó ‘Barcelona’ de Freddie Mercury i Montserrat Caballé va començar a formar part de la banda sonora de la seva vida.

Es va aficionar al running i el 2002 va començar el seu idil·li amb la mítica distància de Filípides. Va debutar a Viena. A prop de casa. I la seva afició als 42 quilòmetres va anar in crescendo. Per això va voler unir les seves grans passions i córrer la Marató de Barcelona el 2005, però lamentablement no es va celebrar (l’únic any que no s’ha celebrat des de 1978). Per fi va fer realitat el seu desig el 2010. “Vaig poder complir el meu somni. Arribar per primera vegada a Barcelona amb la intenció de córrer la marató i veure per primer cop el Camp Nou mentre corria”. Erber recorda que l’endemà va nevar a la Ciutat Comtal, cosa que no sol passar. “Estava nevant al temple del futbol!”, recorda aquest fidel seguidor culé.

A partir d’aquella primera visita, els seus vincles amb la capital catalana es van fer encara més estrets. “El que més m’agrada de Barcelona és el Camp Nou”. Però també destaca el mar, l’obra de Gaudí, la cultura que desprèn la ciutat “i alguns llocs no tan turístics”. Córrer pels carrers de Barcelona li serveix per a assaborir millor la seva ciutat favorita. I recorda amb bogeria les nits màgiques al Camp Nou, com “la ‘maneta’ al Reial Madrid del 2010, el 4-0 contra el Milan o el 6-1 contra el PSG”. És soci del Barça i veu tots els partits. En el mateix estadi blaugrana, quan pot venir, o a través de la televisió al seu país.

Li agrada anar a Barcelona “cada vegada més”, per la qual cosa les seves visites s’han convertit en una tònica habitual. El pròxim 15 de març de 2020 correrà la seva desena marató de Barcelona. “L’ambient, la ciutat i la bona organització” són els aspectes que més destaca. Per descomptat, els seus millors records se situen quan passa pel Camp Nou i quan escolta la cançó ‘Barcelona’ a la sortida. “Se’m salten les llàgrimes”, admet.

La Zurich Marató Barcelona serà la seva marató número 131. Es diu aviat. La que més ha corregut ha estat la de Blumau (prop de Graz, a Àustria), fins a 30 vegades. Li segueixen Berlín, en 17 ocasions, i Viena, amb 11. També ha corregut, entre altres, Lisboa, Madrid, Màlaga, Ràvena, Colònia, Frankfurt, Praga, Oslo o Tel Aviv. Però en cap vibra tant. “Com Barcelona no hi ha res. És pura emoció”.

This post is also available in: Español (Spanish)