La marató barcelonina que aquest any 2017 rememora el seu passat olímpic, encapçala la llista de curses de fons estatals, gràcies als més de vint mil inscrits i més de setze mil finishers en l’ última edició, convertint la cursa en la marató més participativa de l’ Estat.

La xifra màgica de 20.287 inscrits aconseguida l’any passat va situar la cursa barcelonina com la més participativa de l’Estat. Un augment de participació experimentat per la cursa en els últims anys, que trencava el llistó dels vint mi inscrits i assolia també el rècord de finishers a nivell estatal, amb 16.506 atletes que van creuar la línia de meta. En aquest 2017, l’objectiu és tornar a superar la barrera dels vint mil i consolidar la seva posició entre les cinc maratons més nombroses d’Europa, a més a més de celebrar els 25 anys de la Barcelona Olímpica de 1992.

Aquests rècords se sumaven als propis de la cursa com el de la participació femenina, que va representar el 18% del total dels inscrits. Així mateix el percentatge del 43% de participants provinents de l’estranger, posa de manifest l’atractiu turístic de la ciutat que potencia encara més, l’interès per la marató barcelonina.

La passada edició de la Zurich Marató de Barcelona assolia un altre rècord per la cursa, en aquest cas el de la marca femenina de la prova, que l’ atleta kenyana Valary Jemel Aiyabei fixava en les 02:25:26. Un registre que no es batia des de l’any 2012 quan la corredora etíop Emily Chepkomy amb un crono de 2:26:56 trencava l’històric rècord femení de la cursa, establert per la palentina Ana Isabel Alonso l’any 1998 amb un registre de 2:30:05.

A més a més, la pròxima edició de la Zurich Marató de Barcelona viurà una edició especialment emotiva gràcies als vint-i-cinc anys de la celebració de la marató olímpica de 1992. Per commemorar aquest fet, l’organització de la cursa ha convidat als sis medallistes olímpics de Barcelona 92 ‘que ja han confirmat la seva presència a la ciutat.

D’aquesta manera, el coreà Young-Cho Hwang, el japonès Koichi Morishita i l’alemany Stephen Freigang, or, plata i bronze respectivament, així com les guanyadores en categoria femenina, la russa Valentina Yegorova, la japonesa Yuko Arimori i la Nova Zelandesa Lorraine Moller, participaran el dissabte 11 de març a la Breakfast Run, la cursa de poc més de 4km que rememora els últims quilòmetres de la marató olímpica, cosa que ens trasllada 25 anys enrere amb les principals protagonistes a la pista.

Així mateix la japonesa Yuko Arimori i l’alemany Stephen Freigang han confirmat també la seva participació a la marató del diumenge 12 de març. Sense cap mena de dubte serà una edició històrica que ens portarà 25 anys enrere, on recordarem el passat olímpic de Barcelona que tant va representar per la ciutat i que va posar de manifest al món, la capacitat organitzativa de Barcelona, així com la implicació i el recolzament ciutadà en un esdeveniment esportiu de les dimensions d’uns Jocs Olímpics.

Quan encara queden dos mesos per a la celebració de la Zurich Marató de Barcelona la cursa ja ha superat la xifra dels 14.000 inscrits, unes dades similars a les de l’any passat en aquesta mateixa data. L’objectiu de tornar a superar els 20.000 corredors, està més a prop.