El final de les vacances ja ha arribat. Mica en mica tornem a agafar l’hàbit de les rutines diàries. Despertar-nos aviat, portar els nens a l’escola, treballar, recollir als nens, jugar amb ells. Nosaltres hem resumit les tasques diàries a aquestes 5, tot i que poden ampliar-se o reduir-se depenent de la situació personal de cadascú. I a més a més, hem de buscar un moment al llarg del dia per sortir a entrenar.

A l’estiu i degut a la calor acostumem a canviar els nostres horaris d’entrenament i traslladar-los ben aviat al matí o bé a la tarda, de cara al vespre. Però ara amb la tornada de la tardor, ja podem tornar als nostres horaris habituals d’entrenament. O tornar a entrenar, perquè molts potser haureu deixat de fer-ho durant les vacances.

A continuació Pablo Villalobos, atleta ASICS, explica 5 consells que us serviran per tornar a la rutina d’entrenaments després de l’aturada estival. Això sí, serà important tenir present el tipus de parada que hem fet.

– Començar a incloure el treball complementari a la nostra rutina d’entrenament o a les nostres sessions. El treball complementari és fonamental, practicar diferents disciplines per millorar altres aspectes que únicament amb el running són difícils de millorar. O aquells dies que toca descansar, fer-ho d’una forma activa. La natació, la bicicleta, passejar, cursa suau o exercicis de força, poden ajudar-te.

– Augment progressiu de les càrregues d’entrenament. No podem passar de no fer res a córrer 20 quilòmetres el primer dia que reprenem els entrenaments. Hem d’anar augmentant gradualment la nostra càrrega d’entrenament, d’acord amb les nostres sensacions de poder suportar l’esforç i recuperar la forma.

– Tornar a la normalitat. Hem de reprendre les rutines higièniques que haguem perdut al llarg de l’estiu. Recuperar la dieta, normalment rica en carbohidrats, però a més a més hem d’intentar evitar els aliments greixosos, picar entre hores, deixar l’alcohol i recuperar la hidratació a base d’ aigua. I no solament ens referim a alimentació, també el descans i les hores de son.

– Posar-se un objectiu a curt termini que sigui relativament fàcil d’aconseguir, com per exemple córrer un 10k en un mes o mes i mig al ritme que solies fer-ho. Els objectius han de ser clars, concisos i que ens veiem capaços d’aconseguir. Això farà que surtis a entrenar amb un objectiu clar i que tinguis l’al·licient de la competició per motivar-te.

– Plantejar-se un objectiu a mig termini. Has de fixar-te una competició en un període de 3 o 4 mesos vista en el qual ja hagis recuperat totalment la forma i puguis continuar progressant. Aquest objectiu et permetrà mantenir la motivació alta i progressar en els entrenaments.

This post is also available in: Español (Spanish)