16 març 2025

Compte enrere oficial
:
:
:

21 de desembre de 2023

2023, l’any del renaixement en xifres de la Zurich Marató Barcelona

Arribem a cap d’any i és el moment d’analitzar com està la salut de les maratons de casa, començant per Barcelona i València, passant per Sevilla i sense deixar de mirar a Sant Sebastià, Madrid i Màlaga. 2023 ha estat l’any del renaixement per a la Zurich Marató Barcelona. Després d’uns anys complicats per a tots els organitzadors a causa de la pandèmia del COVID-19 i la suspensió o ajornament de molts esdeveniments, aquest ha estat l’any en què el sector maratonià nacional ha deixat enrere aquests mals moments.

Els corredors i corredores tornen a preparar-se, ja sigui per a debutar, per a tornar a intentar millorar les seves marques o per a conèixer un nou circuit, una nova ciutat i viure una nova experiència. Una tendència latent i que s’ha materialitzat en un creixement de la marató barcelonina, i s’ha consolidat entre les tres primeres maratons nacionals, per davant de Madrid, Màlaga o Sant Sebastià, com una de les carreres de llarga distància d’asfalt amb més participació, més arribats a meta, més maratonians estrangers i amb un dels traçats més ràpids del país, amb un millor temps de 02:05:06h, només per darrere de València (02:01:48h) i Sevilla (02:04:59h).

Amb el nou traçat previst per a 2024, la Zurich Marató Barcelona aspira a igualar a Sevilla a nivell de registres i, sobretot, a consolidar-se com una cita ineludible en el calendari per a milers de maratonians, tant de fora del país com de la resta de la geografia espanyola. En l’edició d’aquest any de la marató de la capital catalana, al voltant del 55% de la participació total era internacional, desplaçant-se fins a Barcelona per a gaudir de viure l’experiència de córrer una marató monumental recorrent els punts més emblemàtics de la ciutat. Només València amb un 57% de participants internacionals i Màlaga amb un 60%, milloren aquesta dada, destacant la dada de la prova malaguenya, que es disputa just una setmana després de la valenciana.

Si se situa en el Top3 pel que fa a la participació estrangera i al traçat més ràpid, la Zurich Marató Barcelona puja a la segona posició estatal en l’àmbit de corredors arribats a meta, finsihers. 10.853 corredors i corredores van superar el mur aquest 2023 a Barcelona, només superats pels 26.251 finishers de la marató de València. Sevilla amb 8.239, Madrid amb 7.405, Màlaga amb 3.552 i Sant Sebastià amb 2.684 (de 3.500 maratonians) continuen aquesta classificació, amb esment especial per a la Zurich Marató Donostia-Sant Sebastià, pel seu alt percentatge de corredors arribats a meta per sota de les 3h (40%).

Sens dubte, totes aquestes dades són subjectes a més comparatives. Però el que si que asseguren és que a Espanya gaudim d’una gran salut maratoniana, tant en l’àmbit participatiu com organitzatiu. L’u fa millor a l’altre, i tot indica que durant un futur pròxim, continuarem creixent. 2024 està molt a la vora i arriba el torn de veure com continua creixent Sevilla o com de ràpid resulta el nou circuit de la Zurich Marató Barcelona, sense oblidar que abans del que pesem estarem de nou sorprenent-nos de les dades d’una nova edició de la marató de València.

Nacho Càceres

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona By Brooks inicien la seva col·laboració amb l’Associació i la Fundació Superacció per al 2025

L’entitat sense ànim de lucre vinculada a l’esport, fa la seva aportació a la mitja i la marató barcelonina, les dues grans curses de la ciutat. A través de RPM SPORTS by Experientia, la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks inicien el seu acord de col·laboració amb l’Associació i la Fundació Superacció per les seves pròximes […]

Llegir més

La Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks donen suport al Pride BCN 2024!

• Els dos grans esdeveniments del running a Barcelona volen convertir-se en les dues curses més diverses i inclusives, i sota aquesta premissa se sumen a la gran reivindicació festiva del col·lectiu LGTBIQ+ a la ciutat. En el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, representants de l’organització de la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks han assistit a […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner