10 març 2024

21 de desembre de 2023

2023, l’any del renaixement en xifres de la Zurich Marató Barcelona

Arribem a cap d’any i és el moment d’analitzar com està la salut de les maratons de casa, començant per Barcelona i València, passant per Sevilla i sense deixar de mirar a Sant Sebastià, Madrid i Màlaga. 2023 ha estat l’any del renaixement per a la Zurich Marató Barcelona. Després d’uns anys complicats per a tots els organitzadors a causa de la pandèmia del COVID-19 i la suspensió o ajornament de molts esdeveniments, aquest ha estat l’any en què el sector maratonià nacional ha deixat enrere aquests mals moments.

Els corredors i corredores tornen a preparar-se, ja sigui per a debutar, per a tornar a intentar millorar les seves marques o per a conèixer un nou circuit, una nova ciutat i viure una nova experiència. Una tendència latent i que s’ha materialitzat en un creixement de la marató barcelonina, i s’ha consolidat entre les tres primeres maratons nacionals, per davant de Madrid, Màlaga o Sant Sebastià, com una de les carreres de llarga distància d’asfalt amb més participació, més arribats a meta, més maratonians estrangers i amb un dels traçats més ràpids del país, amb un millor temps de 02:05:06h, només per darrere de València (02:01:48h) i Sevilla (02:04:59h).

Amb el nou traçat previst per a 2024, la Zurich Marató Barcelona aspira a igualar a Sevilla a nivell de registres i, sobretot, a consolidar-se com una cita ineludible en el calendari per a milers de maratonians, tant de fora del país com de la resta de la geografia espanyola. En l’edició d’aquest any de la marató de la capital catalana, al voltant del 55% de la participació total era internacional, desplaçant-se fins a Barcelona per a gaudir de viure l’experiència de córrer una marató monumental recorrent els punts més emblemàtics de la ciutat. Només València amb un 57% de participants internacionals i Màlaga amb un 60%, milloren aquesta dada, destacant la dada de la prova malaguenya, que es disputa just una setmana després de la valenciana.

Si se situa en el Top3 pel que fa a la participació estrangera i al traçat més ràpid, la Zurich Marató Barcelona puja a la segona posició estatal en l’àmbit de corredors arribats a meta, finsihers. 10.853 corredors i corredores van superar el mur aquest 2023 a Barcelona, només superats pels 26.251 finishers de la marató de València. Sevilla amb 8.239, Madrid amb 7.405, Màlaga amb 3.552 i Sant Sebastià amb 2.684 (de 3.500 maratonians) continuen aquesta classificació, amb esment especial per a la Zurich Marató Donostia-Sant Sebastià, pel seu alt percentatge de corredors arribats a meta per sota de les 3h (40%).

Sens dubte, totes aquestes dades són subjectes a més comparatives. Però el que si que asseguren és que a Espanya gaudim d’una gran salut maratoniana, tant en l’àmbit participatiu com organitzatiu. L’u fa millor a l’altre, i tot indica que durant un futur pròxim, continuarem creixent. 2024 està molt a la vora i arriba el torn de veure com continua creixent Sevilla o com de ràpid resulta el nou circuit de la Zurich Marató Barcelona, sense oblidar que abans del que pesem estarem de nou sorprenent-nos de les dades d’una nova edició de la marató de València.

Nacho Càceres

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

COMUNICAT OFICIAL DE LA ZURICH MARATÓ BARCELONA

Des de l’organització de la Zurich Marató Barcelona comuniquem amb tristesa la defunció d’un participant en aquesta edició 2024. El corredor va patir una parada cardiorespiratòria just en creuar la meta, va ser atès en aquell mateix moment per la Creu Roja i posteriorment va ser traslladat pel SEM a l’Hospital Clínic, on ha mort. […]

Llegir més

Abraham Tadesse estrena circuit i rècord a la Zurich Marató Barcelona 2024

• L’atleta eritreu nacionalitzat suís ha aconseguit rebaixar el rècord de 2023 en el nou circuit en 5 segons (02:05:01h).• Per part seva, l’atleta etíop Degitu Azimeraw s’ha imposat en categoria femenina amb una marca de 02:19:52h, quedant-se només a vuit segons del rècord de circuit.• Milers de participants han format part de la gran […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner