7 Novembre 2021

EcoMarató

Un dels objectius prioritaris de la Zurich Marató Barcelona és minimitzar l'impacte que la prova pugui deixar sobre el medi ambient. Amb el propòsit principal de convertir la gran festa esportiva en un acte de respecte a la ciutat, als seus ciutadans i al medi ambient, aplicarem mesures concretes per fer de la Zurich Marató Barcelona, una prova sostenible. 

Les samarretes dels corredors/es seran sostenibles. Des que ASICS es fundés el 1949 al Japó, sempre ha estat compromesa amb el medi ambient establint objectius ambiciosos per ajudar a mitigar-ne els efectes. D'aquesta manera, les samarretes dels participants de la prova estaran fetes de tela de polièster 100% reciclat.

Cobega s'encarrega de reciclar les ampolles de Powerade que els corredors i corredores trobaran en els punts d'avituallament. Aquests envasos es transformen posteriorment en clips adhesius per penjar el dorsal a les samarretes dels participants, evitant així els imperdibles. En concret, a l'àrea d'envasos, Coca-Cola està prenent mesures per aconseguir el seu objectiu de recollir l'equivalent al 100% dels seus envasos perquè cap d'ells acabi com a residu, especialment als oceans.

Per atendre les necessitats de reciclatge i recollida selectiva durant el recorregut de la Zurich Marató Barcelona, el dispositiu de neteja es complementa amb:

19 contenidors grans pel cartró

85 contenidors grans pel plàstic

18 contenidors grans pel producte orgànic

18 contenidors grans pel rebuig

100 papereres de cartó

Recorda: Groc plàstic, blau paper i verd vidres.

Tot pot reciclar-se i trobaràs a pràcticament cada cantonada contenidors de reciclatge. A més, en els punts verds de la teva ciutat podràs reciclar tot tipus de materials.

Un altre element important serà la utilització de cotxes elèctrics de suport a la prova. Un exemple d'això és el Hyundai NEXO, model propulsat amb hidrogen que ja va ser triat en l'última edició de la Zurich Marató Barcelona per obrir la cursa, portant el crono de la prova. Les úniques emissions a l'atmosfera d'aquest model, són vapor d'aigua a més de purificar l'aire al circular. Aquest model és el màxim representant del compromís de Hyundai amb el desenvolupament de tecnologies respectuoses amb el medi ambient.

S'ubicaran caixes de cartró a la línia de sortida, perquè els participants puguin deixar roba que ja no fan servir. Posteriorment aquest material serà entregat a beneficència.

Prestarem especial atenció al càlcul i compromís de la petjada de carboni, com a conseqüència de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, fruit dels desplaçaments dels participants i de l'organització. Aquests elements poden minimitzar mitjançant el suport de projectes certificats d'energies renovables, o de conservació forestal, amb compromís social.

Incentivar l’ús del transport públic

Barcelona és una ciutat amb una xarxa de transport públic molt àmplia, de manera que et podràs moure per tot arreu en transport públic.

A continuació, et mostrem els diversos transports públics per accedir a la zona de la sortida / arribada de la Zurich Marató Barcelona.

Metro:

L’ organització ha arribat a un acord amb TMB per incrementar la freqüència de metros al llarg del matí de l’esdeveniment

L1 Vermella:

Des de l’Hospital de Bellvitge (Bellvitge) fins a Fondo (Sta. Coloma de Gramanet)

L3 Verda:

de Zona Universitària a Trinitat Nova

Autobús:

Les següents línies passen per Plaça Espanya:
13. 23. 37. 46. 50. 65. 79. 91. 150. 165 y V7

Rodalies:
Estació de Sants:
Menys de 15 minuts caminant des de l’Estació de Sants.

L’ organització ha arribat a un acord amb RENFE RODALIES de manera que els inscrits de la Zurich Marató Barcelona podran viatjar aquest dia gratuïtament.

Barcelona i el bicing

Gaudeix d'un passeig en bicicleta per Barcelona, la ciutat et semblarà encara més bonica. La zona de la sortida/arribada de la Zurich Marató Barcelona disposa de 15 estacions en un radi de menys de 750 metres.

Contenidor Groc, plàstic. Blau, paper i Verd, vidre.

Tot pot reciclar-se i trobaràs a pràcticament cada cantonada contenidors de reciclatge. A més, en els punts verds de la teva ciutat podràs reciclar tot tipus de materials.

Per atendre les necessitats de reciclatge i recollida selectiva durant el recorregut de la Zurich Marató Barcelona, el dispositiu de neteja es complementa amb:

19 contenidors grans pel cartró
85 contenidors grans pel plàstic
18 contenidors grans pel producte orgànic
18 contenidors grans pel rebuig
100 papereres de cartó

Independentment de tots ells, s’ estableixen dispositius per a la recollida de les samarretes que els corredors rebutgen al punt de sortida i també per a la recollida dels xips de cronometratge de lloguer.

Lavabos químics
Trobaràs més de 200 lavabos químics i urinaris a la teva disposició.
Ajuda’ns a preservar el nostre planeta!

Encara no t'has inscrit?

Un canvi global comença per un primer pas individual: accepta el desafiament.

Main Sponsor

Institutional Partner

Main Partner

Official partner

Official Supplier

Solidarity partner