10 març 2024

21 d'abril de 2022

Com afrontar les setmanes prèvies a la Marató

A poc més de dues setmanes per a la cursa i amb la tirada llarga realitzada, és el moment de prestar atenció a altres elements importants com l’alimentació i nutrició en cursa, rutina d’activació, descans el dia previ, hora de l’entrenament o sabatilles.

Un cop realitzada la tirada llarga, les darreres 2 o 3 setmanes en funció de l’atleta són per a la posada a punt. Aquesta es caracteritza per unes setmanes de volum decreixent, fins a reduir-lo al 50-70% del teu volum, respecte de les teves setmanes de més càrrega, amb l’objectiu d’eliminar la fatiga gradualment i arribar descansat al dia clau. Tot i això, has de mantenir almenys 1 sessió a la setmana d’intensitat, per no perdre adaptacions que has treballat durant mesos.

Aquestes darreres setmanes és molt important l’entrenament invisible; tot allò que no és córrer i que serà clau perquè el dia marcat en vermell al calendari sigui un èxit. Mantingues una alimentació equilibrada evitant els excessos, ves apropant-te al pes de competició progressivament i cuida el descans i recuperació. Abans de les setmanes de molta càrrega intenta passar pel fisioterapeuta, i assegura’t que pots fer front a les següents setmanes en condicions. Això sí, separa les sessions del fisio de les sessions de molta intensitat o volum i procura tenir almenys un entrenament lleuger al mig. D’altra banda, a mesura que et trobis descansat durant la posada a punt, evita els excessos en els entrenaments… només et generaran fatiga i et poden condicionar el rendiment final. Així que cenyeix-te als ritmes que toquen, i si el dia de la cursa vas molt bé, ja demostraràs el teu potencial als quilòmetres finals.

Finalment, i no per això menys important, tots els atletes tenen dubtes les setmanes abans de la Marató! Córrer una marató significa un repte per a professionals i amateurs. Sorgeixen dubtes que van i venen pel nostre cap… Seré capaç? He entrenat prou? Potser podria haver fet més quilòmetres? Arribo prou preparat? Preguntar-te això és totalment normal… si no tinguessis nervis i incertesa abans d’una marató series un extraterrestre.

Accepta-les com a tal, ja que saps que quan apareguin són normals, confia en el treball realitzat; doncs és un camí de mesos que et porta al dia clau i no t’equivoquis… No hi ha la planificació perfecta, tots els esportistes tenen dies que no han pogut entrenar per molèsties, feina, compromisos.

 Així que no vulguis recuperar la feina no realitzada durant la posada a punt.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

COMUNICAT OFICIAL DE LA ZURICH MARATÓ BARCELONA

Des de l’organització de la Zurich Marató Barcelona comuniquem amb tristesa la defunció d’un participant en aquesta edició 2024. El corredor va patir una parada cardiorespiratòria just en creuar la meta, va ser atès en aquell mateix moment per la Creu Roja i posteriorment va ser traslladat pel SEM a l’Hospital Clínic, on ha mort. […]

Llegir més

Abraham Tadesse estrena circuit i rècord a la Zurich Marató Barcelona 2024

• L’atleta eritreu nacionalitzat suís ha aconseguit rebaixar el rècord de 2023 en el nou circuit en 5 segons (02:05:01h).• Per part seva, l’atleta etíop Degitu Azimeraw s’ha imposat en categoria femenina amb una marca de 02:19:52h, quedant-se només a vuit segons del rècord de circuit.• Milers de participants han format part de la gran […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner