16 març 2025

17 de novembre de 2023

Consells per a còrrer la Zurich Marató Barcelona 2024

La 45à edició de la Zurich Marató Barcelona se celebrarà el pròxim 10 de març, estrenant nou recorregut després de més d’una dècada amb el mateix traçat. Per això, l’organització de la marató barcelonina i un dels membres del comitè tècnic de la prova i exatleta professional, Nacho Càceres, et porten una sèrie de consells per a preparar amb les màximes garanties el teu següent repte en 2024:

Revisió médica

Tant si és la teva primera marató com si ja has realitzat uns quants, mai està de més passar per les mans d’un professional per a assegurar-nos que tot està bé. Encara que a vegades passen coses que estan fora del nostre control, evitem que succeeixin les que dependència de nosaltres.

Circuit i altimetría

Ja que t’has decidit a inscriure’t, no estarà de més que busquis el pla del nou circuit que correràs i esbrinis els seus punts més favorables i també els complicats. En funció d’això, una part de la teva preparació anirà encaminada a treballar determinats aspectes.

Pla d’entrenament

Tant si pretens córrer ràpid, o més lent, o simplement divertir-te, un professional t’ajudarà a gestionar el teu dia a dia. És igual si és un pla de 12,16, 20 setmanes. Una guia correcta sempre t’ajudarà. I si no és possible, la Zurich Marató Barcelona ofereix els seus propis plans d’entrenament

Calçat adequat per a la preparación

Utilitza un calçat amb amortiment correcte per a minimitzar la càrrega de les teves sessions. No pensis només en els 42.195m del dia de la competició. Calcula que correràs possiblement 20 vegades més durant els entrenaments. Això vol dir que unes sabatilles per a entrenar diàriament i altres que usis puntualment per a entrenaments clau i el dia de la marató serien més que aconsellables perquè el dia de la prova no tinguis cap problema inesperat.

Hidratació i nutrició correctes

Arribar bé a la meta no passa només per hidratar-se i menjar bé durant la setmana de competició. El vehicle que et portarà a meta és el teu cos, així que procura donar-li el necessari perquè estigui preparat per a portar-te tan lluny des del principi de la teva preparació.

Respecta els descansos

En el teu pla d’entrenament segur que a més de sessions específiques per a aconseguir l’objectiu, també hi haurà marcats descansos. Són igual d’importants els uns que els altres. Observa el teu pla com un puzle i recorda que per a completar-lo i observar el dibuix complet has de posar el major nombre de peces possible. I les peces que no puguis posar un dia, podràs posar-les a l’altre. Ser flexible serà clau per a conciliar l’entrenament amb totes les teves obligacions.

Treball preventiu

Assegura’t que el teu pla d’entrenament contempla treball preventiu i compensatori. És igual d’important que realitzis quilòmetres lents, mitjans i ràpids com que li donis al teu cos altres estímuls on puguis potenciar la força i l’elasticitat, sense oblidar mai els estiraments. La suma de tot això facilitarà la teva recuperació i previndrà l’aparició de molèsties inesperades que et puguin privar de la continuïtat necessària per a gaudir de la Zurich Marató Barcelona.

Fisioteràpia

Visita a un fisioterapeuta cada 4 o 5 setmanes. Igual que un cotxe passa revisions, el nostre cos les necessita igual. No esperis que apareguin dolors o molèsties per a fer-ho. Pensa que són moltes setmanes i molts quilòmetres. Abans o després alguna cosa ens molestarà. Però no li donis més importància de la necessària, perquè això només significa que estàs entrenant de valent.

Prova la teva indumentària

No estrenis la teva roba ni les teves sabatilles el pròxim 10 de març. Aquest dia estan prohibits els experiments. Una butllofa, una rascada en un lloc insospitat i incòmode poden arruïnar el teu dia. Una bona solució per a això és aplicar pomada que s’utilitza per a les rascades de bebè en les zones de més fricció. Axil·les, mugrons, entre les cuixes, peus, etc.

Bioritmes, menjars i hores de somni

Si la teva feina i horaris familiars t’ho permeten, intenta anar a dormir i aixecar-te durant la setmana prèvia a la Zurich Marató Barcelona en el mateix horari del dia de la carrera. Això acostumarà al teu organisme a autoregular-se per a no haver d’anar al bany en un moment en el qual has d’estar corrent.

Nutrició i avituallament per al día D i hora H

Igual que amb el vestuari, és important que el dia de la carrera hagis provat el que beuràs o ingerir durant la prova. L’última tirada tipus test i algun entrenament fort durant l’últim mes pot ser un gran banc de proves per a veure quina beguda o quin gel et senti millor.

Estratègia el dia de la cursa

Parla amb el teu entrenador/a, i si no el tens, amb algun conegut/al fet que hagi corregut la Zurich Marató Barcelona o que tingui experiència suficient perquè t’organitzi una estratègia sobre com afrontar i dividir la Marató en diversos punts. Sens dubte, saber què faràs a cada moment farà més amè el transcurs dels quilòmetres i et prepararà per a superar les adversitats en el moment en el qual puguin aparèixer.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner