19 març 2023

Compte enrere oficial
:
:
:

3 de febrer de 2022

Entrevista a Ignasi De La Rosa

Tens una llarga experiència entrenant esportistes professionals. Quins són els elements bàsics que ha de tenir en compte un esportista amateur quan prepara per 1a vegada una marató? Consells per a un debutant.

En primer lloc, un esportista amateur que es prepari per fer una marató ha de buscar un professional que l’assessori en la seva preparació per a la cursa. Aquesta distància no és una prova qualsevol i el repte requereix un compromís per poder fer la preparació.

Quins són els problemes principals que poden sorgir quan prepares una prova de la duresa d’una marató?

Hi ha moltes coses que poden passar. La preparació de la Marató sol portar un mínim de 12 setmanes i això és un període de temps prou ampli perquè sorgeixin contratemps. Dit això, durant el transcurs de la preparació, el més habitual és que sorgeixin problemes en l’organització personal que impedeixin fer tots els entrenaments, així com alguna molèstia o lesió.

Com es gestionen les inquietuds d’un debutant que ha seguit un pla d’entrenament, però que no ha pogut complir tots els entrenaments planificats?

Inquietuds i incerteses abans d’un repte d’aquestes característiques sempre hi seran, tant en l’esportista amateur com en d’altres més experimentats. Per molta experiència que un acumuli sempre es presenta aquest dubte que et fa preguntar-te si seràs capaç de fer-ho, aixòsempre hi serà i forma part del joc. Cal gaudir de tot el camí que et porta a la línia de sortida per aconseguir el premi de creuar la meta.

L’ esportista va adquirint confiança en les seves possibilitats a mesura que és capaç de complir amb la programació dels entrenaments. A partir d’aquí, si ets capaç de fer el camí que t’ha de portar a l’èxit, has de confiar en les teves possibilitats i sortir convençut el dia del repte. En el moment que no es pot complir amb uns mínims de la preparació serà complicat arribar amb garanties, ja que la duresa de la Marató no perdona. Cal ser conscient de la feina feta i ser sincer amb un mateix.

Quines són les lesions més comunes quan prepares per 1a vegada una marató?

Malauradament, la duresa d’aquesta distància està associada de vegades a lesions. M’agradaria remarcar que amb una bona preparació i seguiment molts d’aquests problemes es poden evitar. A partir d’aquí, lesions com tendinopaties de l’Aquil·les, fasciopatia plantar, la cintilla iliotibial i altres tensinopaties i alguna lesió muscular solen ser les lesions més comunes que podem observar.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona torna amb força el 2023: 12.000 persones ja s’han inscrit a menys de dos mesos de la prova

·La Marató barcelonina s’acosta a les xifres de participació prepandèmiques, amb perspectiva de superar les 15.000 inscripcions per al 19 de març·Per a aquesta 44 edició, la Zurich Marató Barcelona serà Gold Label·L’objectiu esportiu d’enguany és rebaixar el rècord masculí actual de la prova a 02:04:00h per a continuar sent una de les maratons més ràpides d’Europa […]

Llegir més

La Zurich Marató Barcelona aconsegueix la Gold Label de la IAAF

• La carrera barcelonina rep la prestigiosa etiqueta per a 2023, reservada a les millors proves en ruta d’atletisme.• Només les carreres que compleixen uns requisits molt exigents poden optar a aquesta etiqueta.• La pròxima edició de la prova tindrà lloc el 19 de març. Les inscripcions estan obertes a través de la pàgina web […]

Llegir més

Entrevista a Gerardo Prieto

“Un excés d’informació t’impedeix, a vegades, apreciar el més important en un corredor, el factor humà” Gerardo Prieto ha estat el responsable dels atletes d’elit de la Zurich Marató Barcelona des del 2010. Dates claus en què ha aconseguit el rècord de la prova en categoria masculina i femenina, i fins i tot un rècord […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Main Partner

Official Partner

Official Supplier

Media Partner