19 març 2023

Compte enrere oficial by
:
:
:

3 de febrer de 2022

Entrevista a Ignasi De La Rosa

Tens una llarga experiència entrenant esportistes professionals. Quins són els elements bàsics que ha de tenir en compte un esportista amateur quan prepara per 1a vegada una marató? Consells per a un debutant.

En primer lloc, un esportista amateur que es prepari per fer una marató ha de buscar un professional que l’assessori en la seva preparació per a la cursa. Aquesta distància no és una prova qualsevol i el repte requereix un compromís per poder fer la preparació.

Quins són els problemes principals que poden sorgir quan prepares una prova de la duresa d’una marató?

Hi ha moltes coses que poden passar. La preparació de la Marató sol portar un mínim de 12 setmanes i això és un període de temps prou ampli perquè sorgeixin contratemps. Dit això, durant el transcurs de la preparació, el més habitual és que sorgeixin problemes en l’organització personal que impedeixin fer tots els entrenaments, així com alguna molèstia o lesió.

Com es gestionen les inquietuds d’un debutant que ha seguit un pla d’entrenament, però que no ha pogut complir tots els entrenaments planificats?

Inquietuds i incerteses abans d’un repte d’aquestes característiques sempre hi seran, tant en l’esportista amateur com en d’altres més experimentats. Per molta experiència que un acumuli sempre es presenta aquest dubte que et fa preguntar-te si seràs capaç de fer-ho, aixòsempre hi serà i forma part del joc. Cal gaudir de tot el camí que et porta a la línia de sortida per aconseguir el premi de creuar la meta.

L’ esportista va adquirint confiança en les seves possibilitats a mesura que és capaç de complir amb la programació dels entrenaments. A partir d’aquí, si ets capaç de fer el camí que t’ha de portar a l’èxit, has de confiar en les teves possibilitats i sortir convençut el dia del repte. En el moment que no es pot complir amb uns mínims de la preparació serà complicat arribar amb garanties, ja que la duresa de la Marató no perdona. Cal ser conscient de la feina feta i ser sincer amb un mateix.

Quines són les lesions més comunes quan prepares per 1a vegada una marató?

Malauradament, la duresa d’aquesta distància està associada de vegades a lesions. M’agradaria remarcar que amb una bona preparació i seguiment molts d’aquests problemes es poden evitar. A partir d’aquí, lesions com tendinopaties de l’Aquil·les, fasciopatia plantar, la cintilla iliotibial i altres tensinopaties i alguna lesió muscular solen ser les lesions més comunes que podem observar.

Últimes notícies

Aprofita el descompte i visita el Museu Olímpic de l’Esport

MUSEU OLÍMPIC I DE L’ESPORT JOAN ANTONI SAMARANCH Viu la màgia de l’esport. Gaudeix del descompte exclusiu del 25% fins al 15 de maig i visita el Museu Olímpic de l’Esport amb el codi #museuolimpic-maratoBCN Venda d’entrades: https://www.museuolimpicbcn.cat/ca/compra-entrades/ Descobriu tot l’ecosistema de la Fundació Barcelona Olímpica – Museu Olímpic El Museu Olímpic i de l’Esport […]

Llegir més

Ja tenim aquí la revista oficial de la Zurich Marató Barcelona 2022

Després de tots aquests mesos de preparació, Running.es us porta un any més la revista oficial de la Zurich Marató Barcelona 2022. En ella, podeu trobar tota la informació imprescindible sobre la gran cursa que us espera el pròxim diumenge 8 de maig. Ja no heu d’esperar més! Podeu descobrir des d’interessants reportatges històrics de […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Main Partner

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner

Este sitio web está registrado en wpml.org como sitio de desarrollo.