10 març 2024

Compte enrere oficial
:
:
:

4 de gener de 2024

La Zurich Marató Barcelona 2024 arriba als 15.000 inscrits dos mesos abans de la prova

La marató barcelonina ja té els mateixos dorsals venuts que inscrits totals va tenir en 2023 per a la pròxima edició, quan falten encara nou setmanes per al dia de la cursa 

Més de 15.000 corredors i corredores ja tenen la seva inscripció feta per a participar de la Zurich Marató Barcelona 2024 el pròxim 10 de març. Quan encara falten nou setmanes per a la celebració de la 45à edició d’aquesta prova, la marató barcelonina ja té els mateixos dorsals venuts que el total de participants de 2023, essent el millor registre d’inscripcions des de 2019 i amb perspectiva d’intentar arribar als 18.000 inscrits. Una xifra que ja fa més de cinc anys que no se supera, ja que es va aconseguir el rècord de participants el 2016 amb més de 20.000 corredors i corredores.


Tal com ja va succeir l’any passat, l’organització de la Zurich Marató Barcelona també calcula que més de la meitat dels corredors seran internacionals. La novetat, l’estrena d’un nou circuit més cèntric i ràpid amb una reducció de 30 metres de desnivell positiu respecte al 2023, que passa per més d’una quinzena de racons emblemàtics de Barcelona i és una de les maratons amb menys corbes del món. Així, aquest any, la Marató tornarà a recuperar el volum alt de participació, habitual durant tota l’anterior dècada i abans de la pandèmia.

Obert el termini per als Hotspots i Marathon Masters
Igualment, dues de les noves accions per a 2024 de la Zurich Marató Barcelona encara tenen el termini d’inscripció obert. Per una part, el Marathon Masters: un programa de fidelització on es reconeixerà a qui hagi participat en cinc, deu, quinze, o vint edicions de la Zurich Marató Barcelona a partir del 2006, moment en què la marató va canviar d’organitzador i es va establir el circuit vigent fins al 2023. Tothom que s’inscriguin en aquest programa, formaran part d’un Hall of Fame (saló de la fama) i tindran més avantatges respecte a la resta de participants.


D’altra banda, els Hotspots, iniciativa, destinada a totes les entitats, clubs, colles, grups o agrupacions que vulguin tenir visibilitat i participar de la festa de la Zurich Marató Barcelona. En aquesta edició de 2024, augmentarà la quantitat i la qualitat dels punts d’animació del nou circuit, fent-los més diversos culturalment. Posteriorment, a través d’una enquesta i xarxes socials, s’escollirà el millor Hot Spot (punt d’animació) i aquest serà recompensat amb una aportació econòmica.

Campionat de Catalunya de Marató 2024
A més, la 45à Zurich Marató Barcelona serà també el 46è Campionat de Catalunya de Marató. L’organització i la Federació Catalana d’Atletisme han arribat a un acord perquè la multitudinària prova que se celebra a la capital catalana sigui també aquest 2024 el campionat català de la distància de 42,195 km.


Enguany, el Campionat de Catalunya de Marató torna a disputar-se en el marc de la marató barcelonina després de 15 anys. La darrera vegada va ser l’1 de març del 2009, on el Roger Roca i l’Anna Rosa van endur-se la medalla d’or en l’àmbit català.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona 2024, en directe a TV3

Diumenge, a partir de les 08:15h, TV3 transmetrà en directe la 45a edició de la Zurich Marató Barcelona En les 3 hores de transmissió (de 08:15 a 11:15h) de la Zurich Marató Barcelona 2024, es podrà seguir la cursa fins a la premiació dels millors tres homes i les millors tres dones. Els organitzadors esperen […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner