10 març 2024

21 de setembre de 2023

La Zurich Marató Barcelona 2024 estrena nou recorregut

• El 10 de març, la Zurich Marató Barcelona tindrà un nou circuit renovat, més urbà, més ràpid i monumental
• La sortida de la gran cursa barcelonina es farà des de Passeig de Gràcia, entre Gran via i Plaça Catalunya, i l’arribada serà a l’Arc de Triomf
• El nou traçat acollirà fins a 15 punts emblemàtics de la ciutat i transcorre en la seva major part pel centre de la ciutat

La Zurich Marató Barcelona està plenament connectada amb l’evolució de la seva ciutat. Per això, degut a les obres de Plaça Espanya i Avinguda Maria Cristina, la Marató estrenarà el pròxim 10 de març un nou recorregut més ràpid, més urbà, més cèntric i monumental. Un canvi de circuit després de més d’una vintena d’edicions de vigència de l’antic, que era circular i més perifèric.

“Hem dissenyat aquest nou recorregut pensant en tot tipus de corredors i corredores, ajudats per diferents perfils que han estat involucrats de manera activa amb la Zurich Marató Barcelona en els darrers anys. L’objectiu és molt clar: no perdre l’essència de la ciutat, tenir un traçat ràpid per tenir les millors marques, alhora que sigui molt animat per totes i tots els ciutadans i visitants el dia de la Marató. Ho hem posat tot a la coctelera i, amb les premisses tècniques de mobilitat i moltes hores invertides, ha sortit un gran circuit, del que podrem gaudir el proper 10 de març”, explica el director de la cursa, Mauro Llorens.

Per la seva part, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha declarat: “Durant tots aquests anys d’història, la marató de Barcelona ha tingut molts recorreguts diferents i cada canvi ha estat sempre per millorar aquesta gran prova. Ara, després quasi dues dècades amb un circuit molt similar, arriba una nova etapa amb la Zurich Marató Barcelona 2024, que serà més ràpida, amb només 33 corbes, més cèntrica, amb sortida del Passeig de Gràcia i arribada a Arc del Triomf, i molt monumental”.
 

De fet, el nou traçat passarà per més d’una quinzena de racons emblemàtics de Barcelona: des de la sortida a Passeig de Gràcia fins a la meta a l’Arc de Triomf, arribant a la Monumental, Casa Batlló, Pont de Bac de Roda, Sagrada Família, Mercat del Ninot, Universitat de Barcelona, Mercat de Sant Antoni, Plaça Catalunya, Monument a Colom, Estació de França, Parc de la Ciutadella, Hotel Arts o Parc del Fòrum.


El nou recorregut serà més pla i ràpid que mai en la història d’aquesta cursa, reduint en més de 30 metres el desnivell positiu acumulat respecte a l’anterior circuit. El punt més baix estarà només 8 metres sobre el nivell del mar i el més alt a 50 metres. També, s’ha reduït fins a sis corbes respecte a l’antic recorregut. El nou circuit tindrà només 33 corbes, essent una de les maratons amb menys corbes del món. La recta més llarga serà de 4,9 kilòmetres. Un nou circuit que suposarà el novè canvi de recorregut des del naixement de la marató barcelonina el 1980. Per primera vegada, les i els corredors passaran per l’Avinguda Paral·lel en sentit descendent: els dos últims kilòmetres del circuit antic, que eren dels més patits, ara seran dos dels més ràpids de tot el recorregut. 

Un traçat pensat perquè les i els participants puguin gaudir-lo, alhora que puguin fer-ho qui els acompanyen. L’animació serà un dels plats forts de la jornada, doncs el nou circuit de la Zurich Marató Barcelona és molt cèntric. Es podrà arribar a diferents punts del circuit a pocs minuts a peu, a més de tenir una gran connectivitat amb el transport públic.

Quatre accions de l’organització per al 2024
En el context d’una nova etapa, la Zurich Marató Barcelona 2024 ha dissenyat quatre accions diferents perquè tothom pugui sentir-se integrat en la gran festa de l’atletisme barceloní. La primera, pensada tant per a les i als corredors i corredores locals serà Corre a casa. L’organització ha dissenyat 10 circuits de diferents distàncies per córrer en zones icòniques de la ciutat, amb el propòsit de què cada runner faci dels carrers de Barcelona casa seva: que experimenti la sensació de córrer veient les vistes barcelonines des de la Carretera de les Aigües, de travessar la Diagonal o de gaudir del Passeig Marítim.

La segona, que també servirà de lema de la 45a Zurich Marató Barcelona, serà Make it Yours (fes-la teva). L’organització donarà l’oportunitat de participar en la Marató com cada corredor/a esculli: o assumint el repte tradicional dels 42 km el 10 de març o amb un format innovador, on les persones participants hauran d’acumular 32km en 7 dies previs a la cursa des de qualsevol part del món, per sumar els 42km corrent els 10 últims kilòmetres del recorregut oficial de la marató barcelonina.

A més, la gran jornada de l’atletisme barceloní també vol potenciar l’ambient que envolta la cursa i premiar els i les corredores més fidels. Per això, la tercera proposta és la de Marathon Masters, un programa de fidelització on es reconeixerà a qui hagi participat en cinc, deu, quinze, o vint edicions de la Zurich Marató Barcelona a partir del 2006, moment on la marató va canviar d’organitzador i es va establir el circuit vigent fins al 2023. Tothom que s’inscriguin en aquest programa, formaran part d’un Hall of Fame (saló de la fama) i tindran més avantatges respecte a la resta de participants. 

Finament, Hot Spots, és la quarta iniciativa, destinada a totes les entitats, clubs, colles, grups o agrupacions que vulguin tenir visibilitat i participar de la festa de la Zurich Marató Barcelona. En l’edició de 2024, augmentarà la quantitat i la qualitat dels punts d’animació del nou circuit, fent-los més diversos culturalment. Posteriorment, a través d’una enquesta i xarxes socials, s’escollirà el millor Hot Spot (punt d’animació) i aquest serà recompensat amb una aportació econòmica.
Altres novetats 
Tanmateix, la perspectiva d’aquesta 45a edició és arribar o superar les 17.000 persones inscrites. Cal afegir que, quan encara queden sis mesos per endavant, la Marató ja té més de 4.500 inscrits/es.

Addicionalment, On serà patrocinador oficial (Official Partner) de la Zurich Marató Barcelona 2024 a la categoria de calçat, tèxtil i complements esportius. Fundada el 2010, On va néixer als Alps Suïssos amb un objectiu clar: Revolucionar la sensació de córrer. Una visió particular sobre sabatilles còmodes i eficients amb tecnologia innovadora que permeti gaudir de la pràctica de córrer com a esport des d’una experiència única. Aterratges suaus, seguits d’un enlairament explosiu, dinàmic. El seu desenvolupament de producte i marca està decididament posicionat entorn al lideratge en sostenibilitat i circularitat; i el seu ventall d’atletes professionals inclou atletes olímpics i Campions del Món en diferents disciplines. On és la marca de running amb major creixement actual al món.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

COMUNICAT OFICIAL DE LA ZURICH MARATÓ BARCELONA

Des de l’organització de la Zurich Marató Barcelona comuniquem amb tristesa la defunció d’un participant en aquesta edició 2024. El corredor va patir una parada cardiorespiratòria just en creuar la meta, va ser atès en aquell mateix moment per la Creu Roja i posteriorment va ser traslladat pel SEM a l’Hospital Clínic, on ha mort. […]

Llegir més

Abraham Tadesse estrena circuit i rècord a la Zurich Marató Barcelona 2024

• L’atleta eritreu nacionalitzat suís ha aconseguit rebaixar el rècord de 2023 en el nou circuit en 5 segons (02:05:01h).• Per part seva, l’atleta etíop Degitu Azimeraw s’ha imposat en categoria femenina amb una marca de 02:19:52h, quedant-se només a vuit segons del rècord de circuit.• Milers de participants han format part de la gran […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner