16 març 2025

24 de novembre de 2022

La Zurich Marató Barcelona aconsegueix la Gold Label de la IAAF

• La carrera barcelonina rep la prestigiosa etiqueta per a 2023, reservada a les millors proves en ruta d’atletisme.
• Només les carreres que compleixen uns requisits molt exigents poden optar a aquesta etiqueta.
• La pròxima edició de la prova tindrà lloc el 19 de març. Les inscripcions estan obertes a través de la pàgina web de la carrera, www.zurichmaratobarcelona.es

24.11.2022 – La Zurich Marató Barcelona està d’enhorabona. La marató barcelonina fa un pas més en el seu estatus de qualitat i aconsegueix per a la pròxima edició de 2023 la màxima distinció que atorga l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) a les proves en ruta d’atletisme, la Gold Label. La marató barcelonina reuneix tots els requisits per a formar part d’aquest selecte club de proves atlètiques.


Sense lloc a dubte, es tracta d’un impuls important per a una carrera que congrega milers de participants de tot el món. Aquesta distinció representarà un salt qualitatiu per a la prova i, sobretot, una recompensa al treball realitzat en els últims anys per part de tots els col·lectius implicats en l’organització de l’esdeveniment. Així mateix, amb aquest segell de qualitat, la ciutat de Barcelona reforça la seva capacitat organitzativa en esdeveniments esportius multitudinaris.

Requisits per a obtenir aquesta distinció
Quan una prova té el segell d’or, de plata o de bronze, es garanteixen uns paràmetres de qualitat i comoditat per a tots els participants. Perquè la IAAF atorgui aquestes etiquetes, les carreres han de complir una sèrie de condicions, com haver rebut anteriorment l’etiqueta de Plata i en 2022 una etiqueta Elit Label, sent aquest el cas de la prova barcelonina.


Un dels requisits més exigents és garantir l’alt nivell esportiu dels i les atletes d’elit. Proves amb una elit prestigiosa, però també amb serveis al corredor popular d’alt nivell (punts d’avituallament, serveis de fisioteràpia i recuperació, etc).
Igualment, la Zurich Marató Barcelona, compta amb el Certificat de Mesurament Internacional World Athletics, per la qual cosa totes les marques que es registrin en la carrera seran reconegudes per World Athletics i seran puntuables al World Rànquing.

Exigències esportives per a les carreres Gold Label
Les carreres Gold Label han de tenir almenys, en la llista d’inici, cinc atletes per gènere (independentment del seu País/Territori) amb estatus Gold Label o superior. Parlem d’atletes catalogats com a elits nivell or. Aquests atletes han de complir, alhora, una sèrie de requisits esportius en els últims mesos en competicions de la IAAF.


Per a les proves d’aquesta categoria, aquest fet representa garantir un alt nivell competitiu. Així mateix, es realitzaran 10 proves de control antidopatge, 5 a homes i 5 a dones.

Calendari Label Race 2023
Aquest mes de novembre s’ha fet públic el calendari de carreres de Label Races programat entre l’1 de gener i el 30 de setembre de 2023. El calendari definitiu per a 2023 es completarà en la segona quinzena de gener.


Apareixent ja en aquest calendari, la pròxima edició de la Zurich Marató Barcelona tornarà a la seva data tradicional el 19 de març. Una data triada estratègicament perquè els seus participants puguin viure a Barcelona, la millor experiència possible: un circuit pla, ràpid, 100% urbà, amb el clima perfecte per a córrer i al costat de milers de participants de tot el món.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner