16 març 2025

11 d'abril de 2024

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació. 

Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els 27 Hot Spots (punts d’animació) que han participat de la 45a edició, dimecres 10 d’abril, tot just un mes després de la cursa. Una edició en la qual la marató barcelonina ha estrenat un nou recorregut, sortida i arribada.

1.355 voluntaris i voluntàries de fins a 22 entitats diferents que han col·laborat colze a colze en l’organització de l’esdeveniment esportiu de l’atletisme popular més important de la capital catalana s’han tornat a congregar en una trobada que no es repetia des del 2019, per causa de la pandèmia. La gran contribució de totes les persones voluntàries que treballen en diferents tasques de la marató barcelonina i que actuen als punts d’animació és indispensable per al bon funcionament de l’esdeveniment i per la satisfacció dels corredors i corredores. De fet, l’organització ha volgut materialitzar la dedicació que han posat els voluntaris i voluntàries d’aquesta darrera edició en xifres.  

Durant els tres dies de durada la Zurich Marató Barcelona 2024 (dos dies de Fira del Corredor-Expo Sports i el diumenge de la cursa), aquestes són les dades més rellevants que ha generat l’activitat voluntària i els punts d’animació:  
• Lliurament de 20.000 dorsals. 
• Lliurament de 20.000 bosses de corredor 
• Control de la cursa paral·lela, la BreakfastRun by El Pozo Binstar amb més de 2.000 participants 
• Control d’accés i acompanyament a l’accés de calaixos fins la sortida dels 20.000 participants 
• Repartiment de 250.000 ampolles d’aigua 
• Repartiment de 20.000 litres d’Aquarius 
• Repartiment de 22.000 kg de fruita 
• Imposar 20.000 medalles 
• Assistència als atletes d’elit en diferents tasques 
• Animació als participants en 26 punts diferents de tota Barcelona 
• Servir als corredors i corredores als avituallaments, 12 punts diferents al llarg del circuit 

Aquest any, fins a 22 associacions de voluntariat han participat en la Zurich Marató Barcelona 2024: Voluntaris2000, Escola Pia, Secció Esportiva de l’Escola PIa, JODIC, Barcelona voluntària & Corresolidaris, Masques de Sant Andreu & Unió Colomenca d’Atletisme, Badalona Running, CA Cornella, 2G, Abat Oliba, CA Nou Barris, Zurich, La Salle Campus Barcelona, Atlètic Esport i Natura, CE Mediterrani, CN Catalunya, Corredors.cat, CA Running, Voluntaris pel Futur, CAES Picornell, CA Berga. 

Per la seva part, Voluntaris2000 ha estat l’associació que més persones ha aportat aquest any per la marató barcelonina, amb 217 voluntaris i voluntàries, seguida de Badalona Running (110) i JODIC (95). Totes les associacions aporten un mínim de 15 persones voluntàries. 

D’altra banda, el nou circuit de la Zurich Marató Barcelona 2024 s’ha estrenat amb 27 punts d’animació. I el millor Hot Spot ha estat Penya Runners Espanyol (quilòmetre 18,5). 

DATA FROM 2009 TO 2024 OF THE ZURICH MARATÓ BARCELONA, INCLUDING CHEERING POINTS, VOLUNTEERS AND REGISTRATIONS

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner