16 març 2025

28 d'octubre de 2021

Les claus del recorregut

La Zurich Marató Barcelona té un circuit que et portarà pels llocs més emblemàtics de la ciutat i gaudint en tot moment d’avingudes àmplies que et permetran córrer amb espai en tot moment.

Encara que ala sortida et pugui costar agafar el teu ritme objectiu, no et preocupis. Al principi la carreraté una mica de tendència en pujada i els primers quilòmetres és important no passar-se d’intensitat. A partir del km 3 trobaràs el Camp Nou (estadi FC Barcelona) i un terreny més c`mode que et servirà per a acabar d’entrar en competició i agafar el teu ritme de creuer.

A partir del km 5 fins al km 10 tens un terreny rodador amb el monument Dóna i Ocell i uns quilòmetres plans per la Gran Via, una de les artèries principals de Barcelona, que acompanya a anar ràpid. Regula i no et passis, perquè el normal és que en aquests primers quilòmetres et trobis fort i et puguis deixar portar per l’emoció del moment. Recorda… guarda energies per als últims 7km.

A continuació, giraràs a l’esquerra per a enllaçar 4 corbes de 90° en 1,5 km. És important que tracis bé per a no sumar cap metre de més. A partir d’aquest moment i fins al km 15 tens una altra llarga recta de 4km, on passaràs molt aprop de la Sagrada Família. Durant tot aquest tram busca mantenir el teu ritme i assimilar molt bé el menjar i la hidratació quan et toqui.

A partir del km 15 afrontaràs l’Av. Meridiana en sentit nord. Si vas en grup, és un bon moment per a seguir aquí ficat, ja que pot entrar una mica de vent. És una avinguda molt àmplia amb un fals pla cap amunt en diversos trams fins al km 18, on realitzaràs el mateix camí de tornada amb tendència en baixada. És possible que aquest tram et posi a prova. Confia en l’entrenament realitzat. Seria normal que amb els canvis de rasant tinguis diferents sensacions a les cames i a nivell de respiració. Si ho necessites, regula una mica i manté ferm el teu ritme, perquè la mitja marató es creua gairebé arribant al final de l’Avinguda en sentit sud i en lleugera baixada.

Has de passar la mitja marató al mateix temps que doblegant la marca objectiva. No vulguis sortir una mica més ràpid del ritme objectiu respecte al marcat, perquè segurament, si ho fas per a la segona mitja les forces et fallin. A continuació, tens uns quilòmetres ràpids amb trams plans i de lleugera baixada amb diferents girs de 90° que et portaran fins al Fòrum, prop del km 26.

Prop del 26 comença l’Av. Diagonal, on pot bufar una mica de vent. Tingues en compte que els primers quilòmetres són de pujada i al mateix temps apareixeran els primers símptomes de fatiga. Procura hidratar-te i alimentar-te bé. És un tram on hauràs de lluitar per mantenir el ritme. En el km 28 es fa mitja volta a l’alçada de la Torre de Glòries i ve un tram favorable on serà bo aprofitar per a menjar i hidratar-se bé.

En la Zurich Marató Barcelona, com no podria ser d’una altra forma, és clau arribar el més sencer al km 31. Deixarem el Fòrum a mà esquerra i comencem un tram pla pel passeig marítim, on és molt probable que tinguem vent en contra que ens pot desgastar bastant en el cas que arribem sols.

Aquest, probablement és el punt crític on realment se’t pugui anar la cursa en el cas que arribis una mica just de forces. Després de tres quilòmetres pel passeig, arribem a la Torre Mapfre en el km 34, on encadenarem uns kms fins al 37 amb 6 girs de 90 graus enllaçant trams plans i trams de molt poca pujada, deixant a mà esquerra el Parc de la Ciutadella, i posteriorment l’Arc del Triomf.

Traça bé per a no sumar metres de més. T’esperen 2 km amb tendència favorable, on els ànims del públic prop de la Catedral de Barcelona t’han de servir per a arribar al Monument de Colom amb les forces necessàries per a l’últim tram. Després d’aquests 2 km tenim per davant l’última part de la Zurich Marató Barcelona per l’Av. del Paral.lel, que en el seu primer km és bastant suportable però amb lleugera tendència a pujar. A continuació girarem a la dreta 1km més sobre una lleugera pujada i de nou a l’esquerra l’últim km totalment en pla per girar lleugerament a l’esquerra i entrar direcció Plaça d’Espanya, on t’espera la somiada meta.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner