16 març 2025

9 de maig de 2022

Yihuniligne Adane i Meseret Gebre Dekebo guanyen i trenquen el rècord de la Zurich Marató Barcelona 2022

Aquest diumenge, ha tornat la 43ª Zurich Marató Barcelona i ho ha fet a ritme de rècords. Amb una temperatura de 16ºC a les 8h del matí (hora de sortida de la cursa), una humitat del 52% i un cel clar, els i les participants han viscut els moments previs a la sortida entre emoció i nervis, amenitzats amb la melodia dels músics catalans Llibert Fortuny i Mireia Farrés que han interpretat el Barcelona de Montserrat Caballé i Freddie Mercury.

Tercer rècord masculí i femení de la prova en 3 anys
La jornada ha estat rodona. En el 30 aniversari de Barcelona 92 i justament per tercer any consecutiu, s’ha batut el rècord masculí i femení de la Zurich Marató Barcelona. En aquesta edició s’ha fet per partida doble, tant en homes com en dones, i les i els atletes més ràpids han estat tots d’Etiòpia.

Yihuniligne Adane (02:05:53) i Gebru Redahgne (02:05:58), primer i segon classificats de la Marató respectivament, han rebaixat la marca de 2021 aconseguida per Samuel Kosgei (02:06:03) en 10 segons. Per la seva part, el tercer home ha estat Kebede Wamin (02:06:03), igualant el temps de la marca Kosgei. Al kilometre 32, el kenià Mike Boit es despenjava en solitari fins al km40, quan Adane, Redahgne i Wami l’avançaven i es posaven al capdavant de la cursa.

“Confiava en mi mateix, estava convençut que podia guanyar aquí. Aquest matí estava molt concentrat i en bona forma. Ahir havíem estat repassant el rècord i em vaig convèncer que ho podria assolir. Estic molt content i crec que és un circuit ideal per fer marca aquí a Barcelona”, ha explicat Yihuniligne Adane.

En categoria femenina, també s’ha batut el rècord de l’any passat. Meseret Gebre Dekebo (02:23:11) ha rebaixat la marca de 2021 de Tadu Teshome (02:23:52) en 40 segons. Ayantu Kumela (02:25:00) ha estat segona i el tercer lloc l’ha obtingut Zenebu Fikadu (02:25:11). “Estic molt feliç. He entrenat moltíssim des de que vaig guanyar l’any passat a San Sebastián. He fet el meu millor temps personal i em sento molt feliç. Gràcies a les bones condicions climatològiques a Barcelona, he pogut assolir el meu objectiu. M’ha enamorat el circuit i agraeixo al meu coordinador la confiança en mi per portar-me aquí”, ha expressat Dekebo.

Pel que fa a la 10K BCN – La Marató en 10K, els guanyadors han estat Adrián Guirado en categoria masculina (31:08) i Txell Jarque en femenina (36:05). A més, l’exatleta olímpic i campió mundial de Marató, Abel Antón, també ha participat en aquest format reduït de la Marató: “És molt especial per mi tornar a Barcelona en el 30 aniversari de Barcelona 92, on vaig ser vuitè. He vingut com a corredor de Zurich perquè és l’espònsor principal i tradicional i perquè és necessari fer aquestes iniciatives per col·laborar amb la situació a Ucraïna, perquè el que estan vivint no es pot normalitzar”, ha declarat Antón. Finalment, en aquesta altra distància hi ha hagut 1.812 finishers i s’han recaudat un total de 4.941 euros per ajudar als i les refugiades del conflicte a Ucraïna.

Una jornada molt festiva

6.000 finishers han viscut una experiència màgica corrent els 42km. Atletes i ciutadania han gaudit d’una autèntica festa esportiva. Divendres 6 de maig ja es va anar encenent l’ambient amb la Fira del corredor (Expo Sports) i el dissabte 7 de maig amb la celebració de la Breakfast Run i de la Kids Race, culminant avui amb la Marató, amb una forta participació femenina del 25% i un 27% d’estrangers, i els 10km solidaris amb els refugiats i refugiades d’Ucraïna, amb un 45% de dones.

La Zurich Marató Barcelona 2023 i l’eDreams Mitja Marató Barcelona 2023 ja tenen data

Les dues grans cites del running de llarga distància a Barcelona ja tenen data. El pròxim 19 de març tornarà la Zurich Marató Barcelona 2023, i un mes abans, el 19 de febrer, ho farà l’eDreams Mitja Marató Barcelona 2023.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner