10 març 2024

15 de febrer de 2023

Z Zurich Foundation donarà 1 euro per cada finisher de la Zurich Marató Barcelona, cursa que patrocina Zurich Seguros

  • Esperen destinar fins a 750.000 euros a entitats sense ànim de lucre durant tres anys
  • Es triarà una organització o causa benèfica per cadascuna de les 17 carreres que patrocina

Zurich Seguros fa un pas més en el seu compromís amb l’esport i la solidaritat mitjançant la posada en marxa d’un projecte de running solidari, impulsat per la Z Zurich Foundation. Des del 2020 la Z Zurich Foundation va tenir com a objectiu contribuir en el desenvolupament de la solidaritat en el running a Espanya i enguany renova el seu compromís donant 1 euro per cada participant que arribi a la meta en les maratons, mitges maratons i carreres de la Dona que la companyia patrocina a Espanya, un total de 17 proves en les quals la quantitat recaptada anirà destinada a diverses causes benèfiques triades en funció de cada carrera. Mitjançant aquesta acció, la Z Zurich Foundation té previst destinar fins a 750.000 euros a organitzacions sense ànim de lucre durant els tres anys que durarà aquest projecte solidari.

En els últims anys, Zurich s’ha convertit en un dels principals patrocinadors del running, en donar suport a les maratons de Sevilla, Barcelona, Madrid, Sant Sebastià i València, a més de les mitges maratons de Barcelona, Sant Sebastià, València i les nou edicions de la Carrera de la Dona que se celebren en diferents ciutats espanyoles.

Cada prova patrocinada per Zurich estarà vinculada a una entitat o causa benèfica, que serà la destinatària dels donatius recaptats durant la carrera. El projecte s’iniciarà diumenge que ve 19 de febrer amb Zurich Marató Sevilla, els donatius de la qual es destinaran a Creu Roja. També l’eDreams Mitja Marató Barcelona en la mateixa data i Zurich Marató Barcelona el 19 de març, en les quals els donatius aniran destinats a la Fundació Institut Guttmann.

En Zurich Rock’n’Roll Running Sèries Madrid, que agrupa la marató, la mitjana marató i la prova de 10.000 metres l’entitat beneficiària serà AEFAT (Associació Espanyola Família Atàxia Telangièctasi). Per al Zurich Medio Maratón Sant Sebastián i el Zurich Maratón Sant Sebastián, el destinatari dels donatius serà la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (*FESBAL). En el cas de la Zurich Mitja Marató València Trinidad Alfonso i la Zurich Marató València Trinidad Alfonso, serà Fundació Amics dels Majors i Fundació Ronald Mcdonald respectivament. A això s’afegeixen les nou edicions de la Carrera de la Dona, que se celebraran en diverses ciutats espanyoles al llarg de 2023 i per a cadascuna de les quals es triarà una entitat o causa benèfica que rebrà els donatius.

“Volem posar en valor l’esforç dels runners, aprofitant la gran participació que tenen aquest tipus de carreres a Espanya, i així donar visibilitat i suport a diferents entitats i causes benèfiques. D’aquesta manera, els corredors sabran que arribar a la meta té doble recompensa: no sols per a ells, sinó també per a totes les persones que es beneficien del donatiu realitzat”, assenyala Cristina Gomis Rüth, Directora de Responsabilitat Corporativa de Zurich Seguros.

L’objectiu és promoure l’esport amb valors, establint un vincle entre la competició i la solidaritat que animi a més persones a participar en aquestes carreres i, especialment, a entrenar i preparar-se adequadament per a poder arribar a la meta. La donació de la Z Zurich Foundation es realitzarà per cada corredor que acabi la carrera dins del temps màxim fixat, segons els resultats oficials de l’organització de la prova.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona recupera aquest 2024 el seu acte d’agraïment a les entitats voluntàries i punts d’animació 

La marató barcelonina vol reconèixer la tasca dels seus més de 1.300 voluntaris i voluntàries de 22 entitats diferents i 27 punts d’animació, on s’exposen tot el que aporten a l’esdeveniment les diferents entitats i punts d’animació.  Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona ha realitzat l’acte d’agraïment a Torre Jussana a les entitats voluntàries i els […]

Llegir més

COMUNICAT OFICIAL DE LA ZURICH MARATÓ BARCELONA

Des de l’organització de la Zurich Marató Barcelona comuniquem amb tristesa la defunció d’un participant en aquesta edició 2024. El corredor va patir una parada cardiorespiratòria just en creuar la meta, va ser atès en aquell mateix moment per la Creu Roja i posteriorment va ser traslladat pel SEM a l’Hospital Clínic, on ha mort. […]

Llegir més

Abraham Tadesse estrena circuit i rècord a la Zurich Marató Barcelona 2024

• L’atleta eritreu nacionalitzat suís ha aconseguit rebaixar el rècord de 2023 en el nou circuit en 5 segons (02:05:01h).• Per part seva, l’atleta etíop Degitu Azimeraw s’ha imposat en categoria femenina amb una marca de 02:19:52h, quedant-se només a vuit segons del rècord de circuit.• Milers de participants han format part de la gran […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner