16 març 2025

Compte enrere oficial
:
:
:

4 d'octubre de 2023

Zurich Seguros crea el circuit de Las 5 Grandes amb les millors maratons del país, entre elles la Zurich Marató Barcelona

• Les cinc carreres que patrocina reuneixen més de 100.000 corredors i corredores i generen un impacte econòmic superior als 160 milions d’euros a les seves ciutats.

• Els i les participants del circuit podran gaudir de beneficis com a dorsals gratis, sortejos i un braçalet exclusiu per a aquells que creuin les 5 grans metes.

Després de més de 10 anys com a principal patrocinador de running, Zurich Seguros reforça el seu compromís amb aquest esport amb la creació de Las 5 Grandes, el primer circuit que agrupa les principals maratons del nostre país. Les proves que formen part del circuit: són Zurich Marató Barcelona, Zurich Rock’n’Roll Running Sèries Madrid, Zurich Marató Sant Sebastià, Zurich Marató Sevilla i Marató València Trinidad Alfonso. En total, aquestes cinc competicions reuneixen cada any a més de 100.000 corredors i generen un impacte econòmic superior als 160 milions d’euros.

L’objectiu de la creació del circuit de Les 5 Grans és promoure la pràctica del running, plantejant un nou repte, únic en el panorama nacional: finalitzar les 5 maratons. Al mateix temps, la iniciativa vol promoure la pràctica saludable i responsable d’aquest esport, per la qual cosa es recomana córrer les cinc proves al llarg de diverses temporades, no és necessari fer-les totes en el mateix any, ja que es podran registrar les maratons del circuit que s’hagin celebrat des de 2020.

“És una enorme satisfacció continuar reforçant el nostre compromís amb el running mitjançant la creació del circuit de Les 5 Grans. Una iniciativa pionera al nostre país, que valora l’esforç que realitzen els corredors que es preparen i participen en aquestes exigents carreres. A més dels beneficis exclusius que els oferim, tindran la satisfacció d’haver aconseguit l’únic circuit de maratons d’Espanya i col·laborar amb importants causes socials”, explica Silvia Heras, directora de Clients Espanya i Europa de Zurich Seguros.

Els corredors que participin en Les 5 Grandes comptaran amb el suport i acompanyament de Zurich al llarg de les carreres i gaudiran de beneficis exclusius. A través de la seva Comunitat De Pies a Cabeza els participants podran registrar-se i acreditar les carreres del circuit que hagin completat. Després d’acabar cadascuna de les maratons, el participant haurà de registrar la carrera mitjançant un formulari per deixar-ne constància com a carrera finalitzada. Quan el participant hagi completat quatre proves i després de travessar la meta de la cinquena, rebrà un braçalet exclusiu amb dues insígnies commemoratives. A més, hi haurà una campanya activa en xarxes socials mitjançant l’etiqueta #Las5Grandes, que comptarà amb la col·laboració de influencers, runners i podcasters, així com diferents accions pensades per a runners, com el sorteig de dorsals, i una cambra d’acció GoPro entre les persones que s’uneixin al circuit fins al 10 de desembre.

Des de les organitzacions mostren el seu suport al nou projecte, amb el qual volen continuar fent gran el running al país, i continuar il·lusionant a tots els aficionats. “Las 5 Grandes suposa un gran pas endavant per a la promoció de la marató. Serà una gran font d’inspiració per a milers de corredors. Per a la Zurich Maratón de Sevilla és un honor formar part del “club” de les millors maratons d’Espanya i estem desitjant poder lliurar el primer d’aquests braçalets que són des d’avui el somni de tot maratonià espanyol” Fran Chico, director general de Sport Life Ibèrica, empresa organitzadora del Zurich Maratón de Sevilla. “Des de la Zurich Marató Barcelona celebrem ser part activa d’aquest nou projecte impulsat per Zurich, que dona valor afegit a les grans organitzacions de les maratons en aquest país, promociona el nostre esport i a més aporta a una gran causa solidària. D’igual manera, és per a nosaltres una alegria que Barcelona estigui del costat de grans ciutats com són Madrid, València, Sevilla i Sant Sebastià, en les quals les i els corredors podran gaudir de la seva pràctica esportiva predilecta i del turisme nacional”, afirma Mauro Llorens, director de la Zurich Marató Barcelona. Pel seu costat Pedro Rumbao, CEO del Zurich Rock ´n´ Roll Running Sèries Madrid afegeix “És un plaer formar part d’aquesta iniciativa que, sens dubte, reptarà a milers de maratonians a córrer les 5 millors maratons d’Espanya. Des de Madrid sempre hem apostat per la solidaritat com a pilar fonamental de la nostra prova i estem encantats de poder reforçar aquesta aposta amb la causa solidària de Las 5 Grandes”.

El vessant solidari sempre ha estat associada al running, per això el repte de Les 5 Grandes també compta amb un gran projecte per a ajudar als més vulnerables, a través de la Z Zurich Foundation, s’aportarà un euro per cada participant que finalitzi cadascuna de les carreres que patrocina Zurich Seguros. Els fons es destinaran a una entitat solidària seleccionada especialment per a cada prova.

Les pròximes cites per als aficionats seran en els mesos de novembre i desembre, des de totes dues organitzacions mostren l’impuls per a les ciutats i per a l’esport, “enguany, la Zurich Maratón Donostia-Sant Sebastián, celebra la seva edició número 45. I no se’ns ocorre millor manera de celebrar-ho que participant en Les 5 Grans, la nova iniciativa de Zurich que ens connecta amb les maratons més importants d’Espanya i que ens fa ambaixadors d’una important causa solidària. Serà un honor rebre, un any més, a Sant Sebastià, a milers d’atletes de diferents racons del món a la recerca de fer realitat els seus somnis i aconseguir els seus reptes més personals” explica Íñigo Olaizola, director de la Zurich Maratón Sant Sebastián.

Paco Borao, director de la Marató València, valora “com una positiva aliança entre les maratons espanyoles el nou circuit Les 5 Grans, ja que no només permetrà a les organitzacions estrènyer llaços, sinó al corredor tenir un objectiu de córrer i conèixer les cinc ciutats a cop de gambada”. El president de la SD Correcaminos va afegir que “estem molt contents i agraïts de la important aposta que Zurich està fent amb el running amb diferents iniciatives i amb la creació d’aquest circuit nacional que serà un decisiu impuls per a augmentar la participació nacional en les nostres carreres”.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona By Brooks inicien la seva col·laboració amb l’Associació i la Fundació Superacció per al 2025

L’entitat sense ànim de lucre vinculada a l’esport, fa la seva aportació a la mitja i la marató barcelonina, les dues grans curses de la ciutat. A través de RPM SPORTS by Experientia, la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks inicien el seu acord de col·laboració amb l’Associació i la Fundació Superacció per les seves pròximes […]

Llegir més

La Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks donen suport al Pride BCN 2024!

• Els dos grans esdeveniments del running a Barcelona volen convertir-se en les dues curses més diverses i inclusives, i sota aquesta premissa se sumen a la gran reivindicació festiva del col·lectiu LGTBIQ+ a la ciutat. En el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, representants de l’organització de la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks han assistit a […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner