19 març 2023

Compte enrere oficial
:
:
:

23 de març de 2022

Zurich Seguros i el RACC analitzen els hàbits en la pràctica del Running des d’una perspectiva de gènere

L’objectiu de les enquestes realitzades a més de mil corredores i corredors a Madrid i a Barcelona, va ser analitzar la percepció de seguretat i les diferències en els hàbits de dones i homes quan practiquen running.

A la capital catalana, el 19% de les dones manifesta haver sofert algun tipus d’assetjament verbal o físic mentre entrenen i es plantegen abandonar la pràctica del running a conseqüència de les situacions viscudes. A Madrid la proporció augmenta fins al 25% i el 28%. En el cas dels homes, el percentatge dels quals es van sentir assetjats es va reduir a la meitat en totes dues ciutats. Aquestes són només algunes de les conclusions de l’estudi realitzat per Zurich Seguros i el RACC (Real Automòbil Club de Catalunya) que us detallem a continuació.

Les dones prefereixen córrer en companyia a la nit

Segons les dades recollides, les situacions violentes, ja siguin físiques o verbals, es produeixen amb més freqüència als carrers mal il·luminats, amb poca gent i a la nit. Tant a Madrid com a Barcelona, pràcticament la totalitat de les dones prenen mesures de seguretat personal, com evitar vies mal il·luminades i solitàries (76%), triar franges horàries amb més gent (65%) i anar acompanyades (41%).

El 74% dels homes segueix pràctiques similars de protecció, però només un de cada cinc decideix córrer en companyia, el 35% si ho fan a la nit.

Dins les ciutats, algunes zones són percebudes com més insegures tant per les dones com pels homes. En el cas de Barcelona destaquen l’Avinguda del Paral.lel durant el dia i el Parc de Montjuïc a la nit. En el cas de Madrid, s’assenyalen com més insegures la Casa de Campo i el Parque del Retiro.

La Covid-19 ha augmentat l’interès per la salut i pel running

Malgrat la sensació d’inseguretat que poden tenir en algunes zones i horaris, el 87% de runners a Barcelona i el 82% a Madrid no es plantegen deixar de fer aquest esport saludable.

La pandèmia ha afectat de manera diversa als runners. Uns corren més que abans i altres menys, però el 47% a Barcelona i el 38% a Madrid afirmen que ara els preocupa més la seva salut que abans de la pandèmia.

Per a totes els amants de l’esport, Zurich Seguros ha creat la comunitat “De pies a cabeza”, amb receptes de cuina saludable, motivació i humor per a entrenar i les últimes notícies, que ja compta amb més de 17.000 usuaris.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona torna amb força el 2023: 12.000 persones ja s’han inscrit a menys de dos mesos de la prova

·La Marató barcelonina s’acosta a les xifres de participació prepandèmiques, amb perspectiva de superar les 15.000 inscripcions per al 19 de març·Per a aquesta 44 edició, la Zurich Marató Barcelona serà Gold Label·L’objectiu esportiu d’enguany és rebaixar el rècord masculí actual de la prova a 02:04:00h per a continuar sent una de les maratons més ràpides d’Europa […]

Llegir més

La Zurich Marató Barcelona aconsegueix la Gold Label de la IAAF

• La carrera barcelonina rep la prestigiosa etiqueta per a 2023, reservada a les millors proves en ruta d’atletisme.• Només les carreres que compleixen uns requisits molt exigents poden optar a aquesta etiqueta.• La pròxima edició de la prova tindrà lloc el 19 de març. Les inscripcions estan obertes a través de la pàgina web […]

Llegir més

Entrevista a Gerardo Prieto

“Un excés d’informació t’impedeix, a vegades, apreciar el més important en un corredor, el factor humà” Gerardo Prieto ha estat el responsable dels atletes d’elit de la Zurich Marató Barcelona des del 2010. Dates claus en què ha aconseguit el rècord de la prova en categoria masculina i femenina, i fins i tot un rècord […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Main Partner

Official Partner

Official Supplier

Media Partner