19 març 2023

Compte enrere oficial
:
:
:

23 de març de 2022

Zurich Seguros i el RACC analitzen els hàbits en la pràctica del Running des d’una perspectiva de gènere

L’objectiu de les enquestes realitzades a més de mil corredores i corredors a Madrid i a Barcelona, va ser analitzar la percepció de seguretat i les diferències en els hàbits de dones i homes quan practiquen running.

A la capital catalana, el 19% de les dones manifesta haver sofert algun tipus d’assetjament verbal o físic mentre entrenen i es plantegen abandonar la pràctica del running a conseqüència de les situacions viscudes. A Madrid la proporció augmenta fins al 25% i el 28%. En el cas dels homes, el percentatge dels quals es van sentir assetjats es va reduir a la meitat en totes dues ciutats. Aquestes són només algunes de les conclusions de l’estudi realitzat per Zurich Seguros i el RACC (Real Automòbil Club de Catalunya) que us detallem a continuació.

Les dones prefereixen córrer en companyia a la nit

Segons les dades recollides, les situacions violentes, ja siguin físiques o verbals, es produeixen amb més freqüència als carrers mal il·luminats, amb poca gent i a la nit. Tant a Madrid com a Barcelona, pràcticament la totalitat de les dones prenen mesures de seguretat personal, com evitar vies mal il·luminades i solitàries (76%), triar franges horàries amb més gent (65%) i anar acompanyades (41%).

El 74% dels homes segueix pràctiques similars de protecció, però només un de cada cinc decideix córrer en companyia, el 35% si ho fan a la nit.

Dins les ciutats, algunes zones són percebudes com més insegures tant per les dones com pels homes. En el cas de Barcelona destaquen l’Avinguda del Paral.lel durant el dia i el Parc de Montjuïc a la nit. En el cas de Madrid, s’assenyalen com més insegures la Casa de Campo i el Parque del Retiro.

La Covid-19 ha augmentat l’interès per la salut i pel running

Malgrat la sensació d’inseguretat que poden tenir en algunes zones i horaris, el 87% de runners a Barcelona i el 82% a Madrid no es plantegen deixar de fer aquest esport saludable.

La pandèmia ha afectat de manera diversa als runners. Uns corren més que abans i altres menys, però el 47% a Barcelona i el 38% a Madrid afirmen que ara els preocupa més la seva salut que abans de la pandèmia.

Per a totes els amants de l’esport, Zurich Seguros ha creat la comunitat “De pies a cabeza”, amb receptes de cuina saludable, motivació i humor per a entrenar i les últimes notícies, que ja compta amb més de 17.000 usuaris.

Últimes notícies

Consells per reprendre els entrenaments

Després de les vacances d’estiu, és probable que et costi tornar a agafar una rutina. Però com més aviat comencis a entrenar, més fàcil serà recuperar l’estat de forma. El mes de setembre marca l’inici d’un nou curs. L’inici d’una nova temporada en la qual, després d’unes vacances, hem de tornar a les rutines professionals […]

Llegir més

Que la calor no sigui una excusa per entrenar

Tot i que encara falten molts mesos per a la Zurich Marató Barcelona, ​​som conscients que la preparació d’una marató a l’estiu és molt difícil. És per aquest motiu que us donarem alguns consells per entrenar amb calor i fer-vos més suportables els entrenaments de les properes setmanes. El cos de cadascú s’acostuma a la […]

Llegir més

Entrenar durant les vacances, bàsic per desconnectar

Si encara no ho estàs, els propers dies segur que podràs gaudir d’unes vacances merescudes. Un temps que necessitem per descansar, però també per practicar esport, activitat que ens ajudarà a desconnectar de l’estrès diari. Saber desconnectar és bàsic per a la nostra salut, ja que està comprovat que llargs períodes de treball sense descans […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Main Partner

Official Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner

Executive organization

Este sitio web está registrado en wpml.org como sitio de desarrollo.