16 març 2025

Compte enrere oficial
:
:
:

23 de març de 2022

Zurich Seguros i el RACC analitzen els hàbits en la pràctica del Running des d’una perspectiva de gènere

L’objectiu de les enquestes realitzades a més de mil corredores i corredors a Madrid i a Barcelona, va ser analitzar la percepció de seguretat i les diferències en els hàbits de dones i homes quan practiquen running.

A la capital catalana, el 19% de les dones manifesta haver sofert algun tipus d’assetjament verbal o físic mentre entrenen i es plantegen abandonar la pràctica del running a conseqüència de les situacions viscudes. A Madrid la proporció augmenta fins al 25% i el 28%. En el cas dels homes, el percentatge dels quals es van sentir assetjats es va reduir a la meitat en totes dues ciutats. Aquestes són només algunes de les conclusions de l’estudi realitzat per Zurich Seguros i el RACC (Real Automòbil Club de Catalunya) que us detallem a continuació.

Les dones prefereixen córrer en companyia a la nit

Segons les dades recollides, les situacions violentes, ja siguin físiques o verbals, es produeixen amb més freqüència als carrers mal il·luminats, amb poca gent i a la nit. Tant a Madrid com a Barcelona, pràcticament la totalitat de les dones prenen mesures de seguretat personal, com evitar vies mal il·luminades i solitàries (76%), triar franges horàries amb més gent (65%) i anar acompanyades (41%).

El 74% dels homes segueix pràctiques similars de protecció, però només un de cada cinc decideix córrer en companyia, el 35% si ho fan a la nit.

Dins les ciutats, algunes zones són percebudes com més insegures tant per les dones com pels homes. En el cas de Barcelona destaquen l’Avinguda del Paral.lel durant el dia i el Parc de Montjuïc a la nit. En el cas de Madrid, s’assenyalen com més insegures la Casa de Campo i el Parque del Retiro.

La Covid-19 ha augmentat l’interès per la salut i pel running

Malgrat la sensació d’inseguretat que poden tenir en algunes zones i horaris, el 87% de runners a Barcelona i el 82% a Madrid no es plantegen deixar de fer aquest esport saludable.

La pandèmia ha afectat de manera diversa als runners. Uns corren més que abans i altres menys, però el 47% a Barcelona i el 38% a Madrid afirmen que ara els preocupa més la seva salut que abans de la pandèmia.

Per a totes els amants de l’esport, Zurich Seguros ha creat la comunitat “De pies a cabeza”, amb receptes de cuina saludable, motivació i humor per a entrenar i les últimes notícies, que ja compta amb més de 17.000 usuaris.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona By Brooks inicien la seva col·laboració amb l’Associació i la Fundació Superacció per al 2025

L’entitat sense ànim de lucre vinculada a l’esport, fa la seva aportació a la mitja i la marató barcelonina, les dues grans curses de la ciutat. A través de RPM SPORTS by Experientia, la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks inicien el seu acord de col·laboració amb l’Associació i la Fundació Superacció per les seves pròximes […]

Llegir més

La Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks donen suport al Pride BCN 2024!

• Els dos grans esdeveniments del running a Barcelona volen convertir-se en les dues curses més diverses i inclusives, i sota aquesta premissa se sumen a la gran reivindicació festiva del col·lectiu LGTBIQ+ a la ciutat. En el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, representants de l’organització de la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks han assistit a […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner