Et recomanem

Et recomanem que passis un reconeixement mèdic abans de començar l'entrenament, tant si practiques exercici físic habitualment com si no. Tampoc recomanem començar l'entrenament específic després d'un període d'inactivitat física. Si es així durant les setmanes prèvies a l'inici de l'entrenament convindria tornar a la rutina d'entrenament de forma progressiva.

Seguir un entrenament planificat és important per arribar en bones condicions a la competició, evitar lesions i aconseguir així el teu objectiu. 

Serà molt important durant la teva preparació la constància en l'entrenament i respectar els períodes de recuperació.

La duració del període de preparació específic que proposem per a la Marató de Barcelona constarà d'un període de 14 setmanes (Per els objectius 3h - 3h30' - 4h). Aquest període el denominarem Macrocicle. 

Dividirem el Macrocicle en 3 períodes d'entrenament (que denominarem Mesocicles). Mesocicle d'Acumulació (ens centrarem en millorar l'eficiència aeròbica. En aquest període, el tipus d'entrenaments que predominaran seran carrera contínua ritme harmònic i a ritme variable, Farlek). Mesocicle de Transformació (en aquest període treballarem amb mes càrrega y fatiga acumulada, el treball es centrarà en la millora de la capacitat aeròbica i de la potencia aeròbica. Introduirem els entrenaments en pujada i fraccionats, les conegudes "series"). Mesocicle de Realització (el més important és aconseguir arribar a la competició en el millor estat de forma possible. La intensitat dels entrenaments no disminuirà, però respectarem tots els processos de recuperació).

Cada un d'aquests Mesocicles consta de diferents Microcicles, en aquesta planificació seran d'una setmana de duració cada un d'ells. Utilitzarem diferents tipus de microcicles durant la nostra preparació. Microcicles de Càrrega (treballarem amb càrregues de treball mitges), Xoc (utilitzarem càrregues de treball altes), Recuperació (nivell de càrrega baixa per assegurar els processos de recuperació de l'organisme) i Competició (on s'afegeixen competicions importants, intentarem evitar arribar amb qualsevol situació de fatiga).

Els paràmetres per marcar la càrrega de l'entrenament seran el volum (marcat per distancia o temps) i la intensitat (ritmes d'entrenament).