86 kg, el canvi de la seva vida

11/11/2019

Dan Woodgate, també conegut pels seus seguidors a la plataforma Instagram com half_the_man_dan, arriba a Barcelona per participar en la Zurich Marató Barcelona. Als 39 anys ha aconseguit rebaixar la seva massa corporal fins a 86kg per poder mostrar un cos més sa, així com un millor estat d’ànim. 

Tot va començar quan va morir el seu pare. En aquell moment Dan pesava 172kg i no tenia pensat canviar-ho. Aquella pèrdua va fer que obrís els ulls i s’adonés que no podia continuar d’aquella manera i, a més, amb dos fills petits. En Dan va reaccionar i va decidir canviar el seu mode de vida, pel seu propi futur i per la seva família. El 2017 va començar a córrer per combinar la pèrdua de pes amb una vida sana, es va iniciar en el 'Parkrun' una modalitat esportiva present en diferents països en els quals es practica esport als parcs dels llocs que formen part del projecte. Tal com ens explica Dan, es preparen esdeveniments de 5km cada setmana i diu: “la meva primera vegada va ser 41:41, ara – després de 108 participacions – el meu rècord personal és de 23:06”. Dan ha aconseguit baixar 86kg durant aquest temps i pretén arribar a la Zurich Marató Barcelona amb 10 menys. Està molt motivat per participar-hi i dedicarà setze setmanes a la preparació de la carrera “encara que hagi d’entrenar el dia de Nadal”.
 
Lucerna, Londres i Yorkshire han estat tres maratons que ha acabat el nostre protagonista dins els seus objectius, la segona amb un millor temps de 4:24. Es planteja Barcelona com una marató on podrà mostrar el seu millor rendiment, després de molt temps de preparació tant física com nutricional. Dan aterrarà a la ciutat per segona vegada a la seva vida però, en aquesta ocasió, d’una manera completament diferent. El seu objectiu, baixar de les quatre hores. Un objectiu que anys enrere, segurament, ni s’hagués plantejat. 
 
Quan va començar a córrer, ens explica, “estava nerviós per la reacció de la gent”. Va succeir tot el contrari, “la gent del running no dona importància a aquestes coses”, cada vegada que veia com era capaç de rebaixar els seus temps se sentia amb més força per seguir intentant arribar als seus objectius. Dan és un bon exemple a seguir, primer per la seva capacitat d’auto motivació i segon pel seu entusiasme a l’explicar la seva història. 
 
Si en Dan és capaç d’enfrontar-se a ell mateix participant en la Zurich Marató de Barcelona, per què no ho faràs tu? No hi ha límits en aquest món, “córrer ha canviat la meva vida, no hi ha res millor que córrer una distància bonica en una bonica ciutat”. T’ho perdràs? 

Cercador de noticies