16 març 2025

Compte enrere oficial
:
:
:

8 de juliol de 2024

3 raons per a participar en la Zurich Marató Barcelona

Existeixen infinites raons per a animar-se a córrer la Zurich Marató Barcelona el pròxim 16 de març en la seva 46a edició. Però tres d’elles són la clau per a decidir-te a completar els 42,195 quilòmetres en una ciutat com Barcelona:

 1. Recorregut nou i monumental
  Fa més de tres dècades, des de 1980, que anualment se celebra la Zurich Marató Barcelona pels carrers de la capital catalana, encara que les primeres edicions de la prova es van donar a Palafrugell, on es va córrer per primera vegada a Espanya una marató popular en 1978 i 1979. I des d’aquest 2024, la gran carrera barcelonina té un nou recorregut, més pla i ràpid que mai en la història d’aquesta carrera, reduint en més de 30 metres el desnivell positiu acumulat respecte al circuit anterior, sent una de les maratons amb menys corbes del món. Un canvi de circuit després de més d’una vintena d’edicions de vigència de l’antic, que era circular i més perifèric.
  A més, el nou traçat passa per més d’una quinzena de racons emblemàtics de Barcelona: des de la sortida en Passeig de Gràcia fins a la meta en l’Arc de Triomf, passant per la Monumental, Casa Batlló, Pont de Bac de Roda, Sagrada Família, Mercat del Ninot, Universitat de Barcelona, Mercat de Sant Antoni, Plaça Catalunya, Monument a Colón, Estació de França, Parc de la Ciutadella, Hotel Arts o Parc del Fòrum.
 2. La marató amb millor ambient del país i una de les millors internacionalment
  El nou traçat està pensat perquè les i els participants gaudeixin, al mateix temps que ho fan els qui els acompanyen. I així ho ha demostrat el 58% de participants internacionals de la passada edició. L’animació és un dels punts forts de l’esdeveniment, atès que el nou circuit de la Zurich Marató Barcelona és molt cèntric i es pot arribar a diferents punts del circuit a pocs minuts a peu, a més de tenir una gran connectivitat amb el transport públic.
  Així mateix, des d’aquest 2024 l’organització ha preparat diferents iniciatives, començant per un nou concepte de carrera, ‘Barcelona Hits Different’ i ‘More Than Just a Race’, inspirats en els festivals de música per a crear una experiència única i emocionant per als seus participants durant tot el cap de setmana de l’esdeveniment. Començant pels HotSpots, animació per a cada punt quilomètric del circuit representant diferents entitats culturals i esportives locals, per a ser un fidel reflex de la diversitat barcelonina; el programa Marathon Masters, perquè els qui hagin corregut en fins a cinc ocasions la prova puguin tenir un petit homenatge; els circuits de Corre a Casa, per a entrenar per Barcelona i DONAnt Pas, una iniciativa a través d’una ambaixadora maratoniana i entrenaments femenins oficials per a generar comunitat perquè cada vegada més dones s’animin a participar en la prova, entre altres iniciatives.
 3. Barcelona és multicultural, inclusiva i animada
  A més, els valors de la Zurich Marató Barcelona estan en sintonia amb els de la ciutat en la qual se celebra. La multiculturalitat, la inclusivitat i el bon ambient són insígnies de la ciutat que també són presents en la seva marató. Per aquest motiu, More than Just a Race (Més que Una Cursa) és el nou concepte sota el qual s’emmarquen les campanyes de la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks, inspirat per l’ambient i l’animació que es viu durant el cap de setmana de totes dues carreres.
  Per part seva, la Zurich Marató Barcelona aposta per l’eslògan ‘Barcelona Hits Different’, retent homenatge a la ‘vibra’ única de la ciutat comtal que se sent en cada racó, en cada pas i en cada gambada, des dels carrers plens d’història fins a l’energia contagiosa de la seva gent. Un nou concepte que ha anomenat que més de 5.000 runners s’hagin inscrit ja per a 2025.

Últimes notícies

La Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona By Brooks inicien la seva col·laboració amb l’Associació i la Fundació Superacció per al 2025

L’entitat sense ànim de lucre vinculada a l’esport, fa la seva aportació a la mitja i la marató barcelonina, les dues grans curses de la ciutat. A través de RPM SPORTS by Experientia, la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks inicien el seu acord de col·laboració amb l’Associació i la Fundació Superacció per les seves pròximes […]

Llegir més

La Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks donen suport al Pride BCN 2024!

• Els dos grans esdeveniments del running a Barcelona volen convertir-se en les dues curses més diverses i inclusives, i sota aquesta premissa se sumen a la gran reivindicació festiva del col·lectiu LGTBIQ+ a la ciutat. En el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, representants de l’organització de la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona by Brooks han assistit a […]

Llegir més

Title Sponsor

Organizer

Official Partner

Official Timing Partner

Official Supplier

Charity Partner

Media Partner